View Single Post
Eski 09-10-2015, 00:43   #21
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
bahsettiğiniz armutlar veya aynı işi görebilecek olanlar sanırım bizde var; burada saman armudu diyorlar toplandıktan sonra saman içinde olgunlaştıkları için; gerçi illa da samana gerek yok, bir kenarda üzerine başka armut gelmeyecek şekilde yayıldığında da yenecek kıvama geliyorlar. Yer kısıtlıysa ve üst üste yığmak gerekiyorsa bir sıra saman, sonra armut, sonra saman ve yeniden armut sırasıyla istiflenip üstten başlanarak yeniyor.

Siz bizim karşı kıyıdasınız; uzak değiliz. Kasım ayında gelin hasadı ve turşuyu beraber yapalım; yarı yarıya paylaşırız

Aşağıya görseli ve yaptığım bir resmi ekliyorum.

Sn. Taşlıbahçe evet resimdeki armut benim dediğim armutlardan, yalnız armut turşusu (tükenmezi) en güzel fıçılarda oluyor, artık fıçı devri de bitti onun tadını hiç bir şey vermiyor.

İzmir yolunda Dikili'yi geçince yol boyunda ahlatlar var içleri taş gibi sert yenmiyor belki turşusu olur diye onlardan toplamıştım, denemek için, 50 Lt.lik bir bidona eşim muskuk takmıştı o bidonda yapmıştım ama malesef fıçıdaki tadı vermedi.

Ayrıca davetiniz için çok teşekkür ederim, yakınız evet gidip görüşmek isterim bende, artık kısmet diyelim nasipse neden olmasın, siz de buyurun gelin her zaman bekleriz. Selamlar

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön