View Single Post
Eski 08-10-2015, 21:20   #20
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
O zaman bir soru daha sorayım. Kusura bakmayın.

Bu marmelatı yapmak için güvemleri ne zaman toplamalıyız? Don yemelerini mi beklemeliyiz? Yoksa bu aralar yapsak ta olur mu?

Bu arada şimdi aklıma geldi. Kevgirden geçirmek için daha az can yakan bir formül var mı? Annem de marmelat için aynı tarifi verdiğinde çekirdekleri şekilsiz ve bir tarafı hafif sivri olduğundan ötürü biraz ellerin acıyabilir demişti.
Bir formül var ama alet lazım )

Meşhur ve lüksiyeti bol züccaciye zincirimizin büyük bir mağazasına gidip "food mill" diye sorar iseniz size tava, huni ve kevgir melezi, kollu bir alet gösterecekler. Bu aletle kolu çevirdikçe kabuk ve çekirdek üstte, suyu alta akacak şekilde can acıtmadan iyapabilirsiniz. Kol kuvveti lazım biraz tabii.. Bu aleti her türlü püre ve domates, biber salçası yapımında kullanabilirsiniz.

Bu arada ben geçen yıl Yalova'da köylü pazarından aldığım güvem eriklerini şekersiz konsantre yaptım, salatalara nar ekşisi niyetine kullandım epeyce, ayrıca bizim ufaklık için de sulandırıp bal ekleyerek meyve suyu olmuştu.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön