Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe
İyi ki dahil oldunuz Tarifiniz memleketten mi, yoksa Ankara'dan mı? Yukarıda bahsettiğim bölge Bulgaristan sınırına yakın, ki halkı da oradan göçme Pomaklar. Kışlık hazırlıklar söz konusu olduğunda Bulgaristan'a yaklaşıldıkça tarifler, faaliyetler artıyor nedense
|
Tarif Bulgaristan'dan annemler kışın içecek olarak çok yaparlardı, biz çocuktuk o zamanlar toplamaya giderdik hem kızılcık hem de güvem eriği, ben de annemden öğrenmiştim.
Türkiye' ye göç ettikten sonra Ankara'ya yakın bir yere piknik yapmaya gitmiştik ben çevreyi dolaşırken güvem erikleri gözüme çarptı nasıl sevinmiştim onu tekrar buldum diye, ozaman toplayıp yapmıştım, bir kaç sene üst üste hep gittik toplamaya ama artık Ankara'da değiliz buralarda hiç rastlamadım, pazarlarda araştırıyorum ama bulamıyorum, kızılcık geliyor köylerden ama güvem yok malesef.
Bir de en çok özlediğim Armut turşusu, armutlar 2-3 cm. çapında yuvarlak, burada ahlat diyorlar ama ahlatlar taş gibi meyvesinin içi de taşlı zaten, benim bildiklerim armutlar biraz bekleyince yumuşacık olurlardı ve biz onları öyle bile yenmesini çok severdik, kır armudu derdik ona biz, annemler büyük fıçılara kurardı bütün kış suyunu içerdik.