View Single Post
Eski 07-10-2015, 21:43   #15
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
İyi ki dahil oldunuz Tarifiniz memleketten mi, yoksa Ankara'dan mı? Yukarıda bahsettiğim bölge Bulgaristan sınırına yakın, ki halkı da oradan göçme Pomaklar. Kışlık hazırlıklar söz konusu olduğunda Bulgaristan'a yaklaşıldıkça tarifler, faaliyetler artıyor nedense
Tarif Bulgaristan'dan annemler kışın içecek olarak çok yaparlardı, biz çocuktuk o zamanlar toplamaya giderdik hem kızılcık hem de güvem eriği, ben de annemden öğrenmiştim.

Türkiye' ye göç ettikten sonra Ankara'ya yakın bir yere piknik yapmaya gitmiştik ben çevreyi dolaşırken güvem erikleri gözüme çarptı nasıl sevinmiştim onu tekrar buldum diye, ozaman toplayıp yapmıştım, bir kaç sene üst üste hep gittik toplamaya ama artık Ankara'da değiliz buralarda hiç rastlamadım, pazarlarda araştırıyorum ama bulamıyorum, kızılcık geliyor köylerden ama güvem yok malesef.

Bir de en çok özlediğim Armut turşusu, armutlar 2-3 cm. çapında yuvarlak, burada ahlat diyorlar ama ahlatlar taş gibi meyvesinin içi de taşlı zaten, benim bildiklerim armutlar biraz bekleyince yumuşacık olurlardı ve biz onları öyle bile yenmesini çok severdik, kır armudu derdik ona biz, annemler büyük fıçılara kurardı bütün kış suyunu içerdik.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön