View Single Post
Eski 06-10-2015, 12:44   #14
haci tevfik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-08-2015
Şehir: Bukres
Mesajlar: 19
Selamlar.
Benim salatalar biraz yavas buyuyor. cunku yeterli isik yoktu. simdi 2700 lumen olusturdum. 2 tane 18 w floresant koydum ve isigi direkt fidelere verebilmek icin kutu ve mutfak aliminyumundan kapak yaptim. simdi isigi direkt olarak fidelere verebiliyorum. bir floresant daha koyarsam daha iyi olacak anladigim kadari ile.
Bunu yaninda limon fidesi yetistirmek uzere bir gece su icinde biraktigim limon cekirdeklerinin kabuklarini temizleyip 8 adedini bir pecete icine koydum ve besin eriyigi ile sulayip naylona sararak bir kenara koydum. bakalim kac gun sonra cimlenmeye basliyacak **** baslamiyacak.
Tahum yetistirme kutumdaki 2 sira salata tohumlari 10 gunde bir sey yapmayinca onlari iptal ettik. bunlarin yerine hiyar ve biber tohumu ektim ve bunlarin ustunu ortup ayri bir yere koydum. Insallah bu tohumlari da yetistirecegim.
Bu arada marul tohumlarim artik fide olmaya basliyor. 2 yaprakciktan sonra gercek yapraklar ( kenari kivrikli ) cikiyor. Ancak isik ve diger etkenlerin yetersiz olmasindan dolayi coook yavas seyretti. Atmak istedim ancak vazgectim. fide haline gelsinler onlari oradan cikarip durgun su yontemi ile calisan kutuya alacagim sonrada borulu sisteme. Bu arada tahum yetistirme kutumu yenileyip daha profesyonel bir kutu yapip orada daha hizli tohumdan fide yetistirecegim Allahin izni ile,

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen haci tevfik : 06-10-2015 saat 12:47 Neden: fotograflari yuklemeyi unutmusm.
haci tevfik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön