Acı Kıl Kestel Biber
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek Yıllık
- Tohum Türü: Biber (Capsicum annuum)
- Tohum çeşit adı: Acı Kıl Kestel biber
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 1.
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
- Tohumun kökeni: Bursa – Kestel!
- Tohumun geldiği yer: 2012-2013 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn. Gazi Barış
- Kullanılan gübreler: Organik bazlı gübreler.
- Kullanılan ilaçlar: -
- Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Bahçedeki diğer biber çeşitleri ile arasında bariyer olarak farklı bitkiler yetiştirildi. Özel bir önlem alınmadı.
- Hasat yıl ve ayı: 2015 Temmuz…
- Bitki tipi ve gelişim durumu: 40 – 50 cm boylanan yaz boyunca meyveler veren bir çeşit.
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzun, ince, orta – yüksek arası acılıkta meyveleri var. Taze tüketimini tavsiye ederim.
- Yetiştirme özellikleri:
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayı ekim için uygundur. Torf’a serpiştirilip üzeri tekrar ince (2-3 milim) bir tabaka torf’la örtülüp nemli kalması sağlanır. İlk yaprakları çıktıktan sonra daha zengin karışımlı saksı ya da bardaklara dikip, don tehlikesi kalktıktan sonra asıl yerlerine alınmalıdır.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohumları bir gün oda sıcaklığında suda bekletmek erkencilik sağlar.
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerindeki meyveler iyice gelişip koyu kırmızı renge döndüğü zaman tohum alınabilir.
Düzenleyen oz26 : 28-12-2015 saat 04:42
|