Konu: oz26
View Single Post
Eski 03-10-2015, 23:16   #6
oz26
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Acı Kıl Kestel Biber

Name:  1.jpg
Views: 1519
Size:  49.7 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek Yıllık
  • Tohum Türü: Biber (Capsicum annuum)
  • Tohum çeşit adı: Acı Kıl Kestel biber
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1.
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Tohumun kökeni: Bursa – Kestel!
  • Tohumun geldiği yer: 2012-2013 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn. Gazi Barış
  • Kullanılan gübreler: Organik bazlı gübreler.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Bahçedeki diğer biber çeşitleri ile arasında bariyer olarak farklı bitkiler yetiştirildi. Özel bir önlem alınmadı.
  • Hasat yıl ve ayı: 2015 Temmuz…
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: 40 – 50 cm boylanan yaz boyunca meyveler veren bir çeşit.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzun, ince, orta – yüksek arası acılıkta meyveleri var. Taze tüketimini tavsiye ederim.


  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayı ekim için uygundur. Torf’a serpiştirilip üzeri tekrar ince (2-3 milim) bir tabaka torf’la örtülüp nemli kalması sağlanır. İlk yaprakları çıktıktan sonra daha zengin karışımlı saksı ya da bardaklara dikip, don tehlikesi kalktıktan sonra asıl yerlerine alınmalıdır.

  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohumları bir gün oda sıcaklığında suda bekletmek erkencilik sağlar.

  3. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerindeki meyveler iyice gelişip koyu kırmızı renge döndüğü zaman tohum alınabilir.


Düzenleyen oz26 : 28-12-2015 saat 04:42
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön