View Single Post
Eski 12-08-2007, 12:44   #10
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın noreks,

Sanırım yanlış anlşma var. Ben kimsenin evinde yetiştirdiği, denediği, bahçesine diktiği dikeceği bambulara bir şey yazmak istemedim.

Asıl sorun geniş kapsamlı bir tarıma girişmeden evvel teraziyi doğru tartması adına her iki kefeyi de doğru yüklemekten yanayım. Ancak burda gördüğüm anlatımlarla bambu sütünden etinden yumurtasından tüyünden yününden faydalanılabilecek her derde deva hiç bir yan etkisi olmıyan bir nebat gibi çiftçilerimize lanse edilmesi ile sorunum var.

Gözümün önünde şöyle bir resim var. Beni de özelikle ilgilendiren bir bataklıkta biri bir runner bambu dikiyor. Eh sanırım 10 sene sonraki sonucu bambu ile ilgilenen herkes kestirebilir. Ha bunu kim mi dikecek... çok basit İsviçre dağlarındaki batağa bir sarracenia purpurae'yı kim dikmiş olabilecekse aynen de o mantık.

Ben veya benim çocuklarım 10 sene sonra burda olmasalar da o batağa bunu yapmanın kimsenin hakkı yok sanırım. Gelecek jenerasyona bu günahı işlemenin vebalinin filizlerini burda bu bambuyu positif yönleri ile göğe çıkartmak sureti ile zaten ekiyoruz...

saygılar

Kaldı ki bambu dan kim ev yapıp oturacak kim küllük olarak kullanıcak (sigara içmiyeceğinize göre )vs. vs. bu örnekleri de incelemek gerek. biraz işin kolayına kaçıyoruz gibi..
ilaç ise ne ilacı hangi ilaç...filizinin salatası da... yahu gidin alah aşkına ben çok yedim öyle de aman aman bir halt değil bambu filizi. çinliler kavrulmuş karafatma çekirge de yiyorlar bizde mi yesek çok faydalı imiş protein açısından ve mineralleri açısından çok zengin... ergo...
Tamam, son satır ciddi bir demagoji ama silkelenmeniz adına...

Nicht's für ungut.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön