View Single Post
Eski 02-10-2015, 18:34   #21
black_flood
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-12-2014
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 63
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın sevoş;

Bu yıl maalesef hepimizde aynı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Özellikle biber çeşitlerinden çoğu büyüyemediler. Büyüyenler de tohum üretecek duruma gelmediler. Çimlenme yüzdesi azalsa da bir kısım tohumlar yeterli şartlar oluşunca hayat kazanıyorlar. Elinizde eski tohumlar var ise zamanında onları atmak yerine bir şans vererek toprağa ekmeyi deneyin. En azından içiniz rahat olur.

Şu anda arkadaşların hepsi daha yeni yeni tohum alabildiklerini tanıtıyorlar. Muhtemelen çok fazla tohum paylaşıma açılacak. İstediğiniz tohumları o zaman bulabilirsiniz.
Bu seneki sorun birazda iklimlerin dengesizliğinden olsa gerek diye düşünüyorum çünkü tüm bitki türlerinden dengesizlik var sadece biber ve domateslerde değil. süs bitkilerine ait olan soğanlar bile 2 günde kocaman sürgün verdi hiç normal durum değil normalde en az 10 gün sürerdi yeşermesi. tohumluk alamayanlardan biride benim biberlerden ne tırtıl bitti ne bit nede kırmızı örümcek kuruma noktasına getirdi en don dibinden kestin hepsini bastım ilacı yeni yeni yine sürdüler çiçek vermeye başladı ama tohum alınmaz artık. domateslerimi bile mahvetti örümcek muhabbeti ama onlarda şansım yaver gitti 2 tane ayırdığım tohumluk temmuz ayında hastalık belirmeden önce toplamıştım. bu anormal değişimin nedenini halen çözemedim sebze ve diğer canlı bitkilerdeki.

black_flood Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön