View Single Post
Eski 26-09-2015, 17:38   #16
x_coder
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 85
Bir seviye daha atladı

Merhaba arkadaşlar.

Önceki paylaştığım resimlerde göründüğü şekilde, sığlaştırma amaçlı sert bir kazık kök budama yapmıştım. Bu budama sonrasında biraz endişeliydim ancak sonuç olumlu görünüyor. Gördüğünüz gibi dallar sürgünler tazelendi, sıcak bir yazı da bu kökle atlattık.

Paylaştığım 2. resimde sığlaştırma sonrası uyguladığım bir fikir. başarılı olduğu için paylaşıyorum. yuvarlak bir saksının altını kestim ve bu şekilde yerleştirdim. Bunu yapmaktaki amacım, kökü budanmış ağacımın ve sıcak yaz aylarında kökünün çok ısınmasını, çabuk nem kaybetmesini engellemek. Görünen nebarenin altı 2 cm toprak, daha altı çakıl. Oldukça süzek. bir çaybardağı su döküyorum, olduğu gibi alta geçiyor.

Bu kök ve dal budamalarında hedeflemediğim ama kendiliğinen olan bir durum da, yaprakların küçülmesi oldu.

Şimdi gereksiz küçük sürgünleri temizledim, bu görünen dalların hangisini budayıp hangisi ile devam edeceğime karar vermeye çalışıyorum.

Fakat diğer resimlerde gördüğünüz şekilde, henüz çok ilerlememiş parazit ve mantar olduğunu tahmin ettiğim sorunlarım var. Önce biraz nazikçe fırçalayıp, sonra zirai ilaç kullanmayı düşünüyorum. Alternatif fikriniz varsa dinlemek isterim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg genel.jpg (66.9 KB, 295 views)
Dosya Türü: jpg kok.jpg (68.5 KB, 292 views)
Dosya Türü: jpg parazit.jpg (68.6 KB, 290 views)
Dosya Türü: jpg mantar.jpg (68.3 KB, 296 views)
x_coder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön