View Single Post
Eski 22-09-2015, 15:18   #14
uskudarim
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Herkese merhaba,

Forum'a yazamadığım 1 ay içinde sürekli bahçenin etrafını çevireceğim demirlerin araştırmasını yaptım. Yaptığım araştırmalara göre en güzel malzemenin 4mm kalınlığında L profil demir olduğu söylendi. İçi boş demir boru kullanıldığında yağmur suyunun borunun içine dolduğunu ve çabuk çürüdüğünü söylediler. Bana da L demir kullanmak daha mantıklı geldi. L profil demir için birçok yerden fiyat aldım. Sadece demirler için (tel kafes hariç) 2,5 - 3 -5 bin lira fiyat verenler oldu. En uygununu sanayi'de bulunan bir demirci 1.000 TL fiyat verdi. Ayrıca nakliye'yi de kendisi benzin parası karşılığı yapacağını söyledi. Demirci ile el sıkıştık anlaştık ancak henüz yapması için talimat vermedim.

Demirleri yaptırmadan önce, bahçeye 100 adet çukur açmam gerekiyordu. Bunu insan gücü ile yaparsam hem çok maliyetli hemde uzun vakit alacak bir işlem olacaktı. Aklıma Bauhaus Kozyatağı şubesinden makine kiramala hizmeti geldi. Bauhaus'u aradım zar zor bir yetkiliye bağlandım. Bana makinanın bozuk olduğunu söyledi. Ne zaman tamir edileceğini sorduğumda bilmediğini söyledi. 1 hafta bekledim, belki tamir olmuştur diye tekrar sormak istedim ama karşımda muhattap bulamadım. Yine zar zor bir yetkiliye ulaştım. Bana bu ürünün pek bilinmediği için, kiralanmadığını zarar ettiklerini kiralamadan kaldırmayı düşündüklerini söylediler. Bu ürüne çok ihtiyacım olduğunu söyleyince de başka şubelerde varsa getirtelim diye telefonumu aldılar.

Bu arada bahçe'nin bulunduğu köy'de hayvancılık yapan yaşlı bir amca ile tanıştım. Başlangıçta yabancı birine tarla satılmasından rahatsız olduğu her halinden belli oluyordu. Öyle bir bakıyordu ki; sanki bir sonraki gelişimde önümü kesip buradan geçmeyin deyeceğini düşünüyordum. Selam verdiğimde hiç yüzü gülmüyor, genellikle o civarda selam verdiğim köylülerin standart hareketi olan hal hatır sorma gibi bir çabaya girmiyordu, bana da fırsat vermiyordu.

Neyse, amcanın müsait olduğu bir zaman yanına gidip oturdum. Beni bir güzel soru yağmuruna tuttu. Hang araziyi aldım, kimden aldım, ne kadara aldım, nereliyim, ne iş yapıyorum, burada ne işim var gibi daha birçok soru sordu. Kötü niyetli biri olmadığımı anladı. Sohbetin sonunda bana her konuda yardımcı olacağını söyledi. Bahçenin etrafını telle çevirmek istediğimi ve bir burgu makinası olduğunu söyleyince, "onu getir birlikte yapalım" diye teklif etti. Bende rahatladım.

Bahçenin etrafını temizlemesi için birini bulmasını yabani çalıları temizlemesi istedim. Bir işçi bulmuş ancak birazını yapıp çekip gitmiş.

Şimdi iki konu için beklemedeyim. Birincisi, burgu makinası için Bauhaus'un beni aramasını, ikincisi amcanın tuttuğu işçinin bahçenin etrafını çevirmesini. Umarım Kurban bayramından sonra beklentilerim sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön