View Single Post
Eski 21-09-2015, 18:04   #19
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.nicholai hel.
Elbette size katılıyorum; herşey bizim istediğimiz gibi gelişmeyebilir. Yani bizim istediğimiz sürgünleri vemeyebilir. Keşke öyle olmasaydı da Bonsai yapmak çok daha kolay olsaydı, değil mi?
Çizimlerde her kesimden sonra ağacın bakış yönüne göre mükemmel noktalardan ve her iki gerekli yöne doğru (ana gövdenin devamını oluşturacak dal ve yan dal şeklinde) sürgünler verdiği varsayılmış. Zaten bu teknikte hedeflenen amacı çizimle anlatmak için yapılması gereken de bu, fakat çoğu zaman bunu tam böyle elde etmek mümkün olmuyor.

Bonsai elde etmek, bu çizimdeki gibi son derece sistematik çalışan, net biçimde öngörülür şablonlara dayalı olsa daha iyi mi olurdu, aslında olmazdı. Sürprizler bazen planları altüst etse de o beklenmeyenle başa çıkma süreci heyecan verici de olabiliyor. Hatta bazen arzuladığımızdan daha güzel bir sonuç da verebiliyor. Herşey kitaba uygun gitse herkes seri üretim, basma kalıp bonsailer elde ederdi. Şimdi, bir kesim yaptıktan sonra "acaba istediğim sürgünü verecek mi?" şeklindeki heyecanlı bekleyiş, sonrasında eğer o sürgün gelirse hissettiğimiz mutluluk, gelmezse de alternatif planlar üretmekle geçen beyin fırtınası dönemi, hobiyi monotonluktan uzak tutan unsurlar aslında. Hepsinin yeri ayrı.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön