View Single Post
Eski 13-09-2015, 19:16   #1
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Mor Reyhan Çiçeğinden Çay Yapımı

Mor reyhan ekenler fidelerin çabuk çiçeklendiğinden şikayetçi olur. Çiçek yollaması her zaman yapılamadığı için bazen aşırı çiçeklenme oluyor. Bu çiçekleri çayda kullanabilirsiniz.

İnternette çok değişik olarak bu bitkiyi kullanmışlar. Dondurma, soğuk ve sıcak içecek, ekmek, pasta gibi değişik tarifler bulmak mümkün.

Bu tarifi denemedim ama yapraklarından yapılan şerbet harika oluyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir içecek.

Kaynak: Purple Sweet Basil Flowers and Orange Zest Tea

Name:  Purple-Basil-Flower-and-Orange-Zest-Tea-011-ds-pck-sml-wp1.jpg
Views: 1034
Size:  65.0 KB

Name:  Purple-Basil-Flower-and-Orange-Zest-Tea-013-ds-pck-sml-wm.jpg
Views: 636
Size:  51.4 KB

Name:  Purple-Basil-Flower-and-Orange-Zest-Tea-037-ds-pck-sml-wm.jpg
Views: 544
Size:  32.4 KB


Malzemeler;
1 çay kaşığı mor reyhan çiçeği
1 çay kaşığı portakal kabuğu
Sıcak su

Hazırlanışı,

Mor reyhan ve portal kabukları çaydanlık içerisine koyulup üzerine sıcak su dökülür ve demlenmeye bırakılır. Demlenme olduktan sonra servis yapılır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön