Mor reyhan ekenler fidelerin çabuk çiçeklendiğinden şikayetçi olur. Çiçek yollaması her zaman yapılamadığı için bazen aşırı çiçeklenme oluyor. Bu çiçekleri çayda kullanabilirsiniz.
İnternette çok değişik olarak bu bitkiyi kullanmışlar. Dondurma, soğuk ve sıcak içecek, ekmek, pasta gibi değişik tarifler bulmak mümkün.
Bu tarifi denemedim ama yapraklarından yapılan şerbet harika oluyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir içecek.
Kaynak:
Purple Sweet Basil Flowers and Orange Zest Tea
Malzemeler;
1 çay kaşığı mor reyhan çiçeği
1 çay kaşığı portakal kabuğu
Sıcak su
Hazırlanışı,
Mor reyhan ve portal kabukları çaydanlık içerisine koyulup üzerine sıcak su dökülür ve demlenmeye bırakılır. Demlenme olduktan sonra servis yapılır.