View Single Post
Eski 13-09-2015, 00:35   #106
kavil
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Sayın agactoprak, konunuzu severek ve imrenerek okudum ve yer imlerime de ekledim. belli aralıklarla bakacağım güncellemelere yeni mesajlarınıza. ellerinize sağlık güle güle oturun evinizde. Saygılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpertunga41 Mesajı Göster
Merhaba üstadlar bende 20-25 m2 ev yapmayı düşünüyorum.4-5bin tl bütce var projemi kendim tasarladım çizdim fakat kullanacağım malzemeler konusunda tereddütteyim prefabrikmi yapsam ağaçtanmı yapsam bilemiyorum benim aklımdakiler bu şekilde olur veya olmaz dediğiniz yerleri belirtirseniz sevinirim.Direkleri emprenyeli elektrik direklerinden kullanıcam üstüne taban kolonu olarak 100x200 Profilmi kalasmı kullanayım profilin tanesi 350 tl üstü çok masraflı kullanabileceğim başka bi alternatif varmı .bu taban kolonlarının üstüne 50x50 veya 40x40 profilden iskelet yapıcam dış duvarları betopan arasına yalıtım malzemesi iç duvarıda betopandan yapıp duvar işlerini bitiricem betopan yerine osb olurmu yan duvarlarda veya başka alternatif varsa önerilirinizi bekliyorum.alt taban 30cm aralıklarla 40x40 profil yapıcam üstüne osb mi yapıyım yoksa ağaç kerestedenmi yapsam tabana betopan olmaz heralde ve son olarak osblerden tavanı yapıp bitiricem projem aşağıda en az maliyetle bu işten nasıl sıyrılabilirim.diğer bi alternatif direkleri dikip üstüne 2.el bir 1oda 1 banyo wc konteynermi alıp koymalıyım sizlerinde değerli yorumlarını bekliyorum.Son olarak fiyat maliyet konusunda ne kadar tutar bilgilendirirseniz sevinirim.

http://i.hizliresim.com/DMPb4O.png
Sayın alpertunga, mimar adayı olarak okulda öğrendiklerimiz kadarıyla yardımcı olmak isterim. Mevzu bahis altına bir taşıtın gireceği konut yapılmasının belli başlı ciddi sıkıntıları var.

Shear wall olmayan ve bu gibi boşluklu sadece kolon üstü inşa edilmiş sistemlerde soft story collapse denen bir durum söz konusu. Allah göstermesin en ufak bir sallantı, depremde üst üste yapılmış iskambil kağıt kulesinin alt katının kendi üstüne katlanması gibi sizin bu binanızda yıkılma tehlikesi içeriyor. resimdeki örnek te net görüldüğü gibi boşluklu zemin kat tasarımı çok sakıncalı. Genele galeri, dükkan türevi yerlerin ön ve arka cepheleri komple cam olsa dahi komşu olduğu binalara bakan yüzeyler shear wall olduğundan bu gibi durum söz konusu değil. sizinde aynı tasarımı yapma düşünceniz varsa eğer 3 tarafını örmeniz en mantıklı yaklaşım ancak çok daha basit bir yol binayı zemine yapıp yanına saç ya da yine tahta isteleden kurulacak ufak bir garaj vs düşünülebilir.
Saygılar.

Soft Story collapse örneği;

kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön