View Single Post
Eski 12-09-2015, 17:18   #366
Sağanak
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-05-2015
Şehir: .
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kavil Mesajı Göster
Herkese merhaba. konuyu 2,5 saat gibi bir sürede baştan sona bir oturuşta bitirdim.
ufaktan kendimi tanıtayım. 21 yaşındayım. İTÜ Mimarlıkta 3. sınıf öğrencisiyim. ailem doğma büyüme eskişehir merkezli ve memur, ne bir köyümüz ne bir tarla arsa vs var.
Bende liseye kadar eskişehirde okuyup ardından üni sebebiyle istanbula geçici olarak taşınmak zorunda kaldım.
inanın şehirlerin Ş sinden hoşlanmıyorum. nasılki köydeki bir genç internetim olsa sinemaya gitsem kafede otursam, kızlarla görüşsem etsem vs vs diyorsa bende şu anda keşke bi bağım bahçem, kümesim küçükbaşım vs olsa, şebekeden bağımsız el emeği alın teri şeylerle uğraşsam diye düşünüyorum. kendi çağımda günü birlik 2 gecelik vs kampların yanı sıra arkadaşımla atış talimi, trekking vs şeyleri yapmaya çalışıyoruz ancak yetmiyor.

herhangi bir gelirim şimdilik yok. ancak yaşımın en uygun olduğu zamanlarda bunlar. kalkıp 50 yaşından sonra bir tarla alıp ev yaptırtıp bahçesiyle uğraşmak ve yapmak ile 20li yaşlarımdaki zihnen ve fiziksel gücüm aynı olmayacak. ama hayatta kalmak içinde para lazım.

okulum 2 seneye bitse ardından 1 yıl askerlik desek yaş olucak 25 çalışıp para biriktir desek 15 yıl oldu yaş 40. e eş çoluk çocuk vs dersek onların okulu büyümesiydi vs vs derken ömür geçicek olucak yaş 55-60, o saatten sonra ne bağ bahçeyle uğraşak derman mı kalır.

inanın kafam karışık ve kötü hissediyorum sırf bundan dolayı. diyeceksinizki sende bizi öldürdün mezara gömdün diye. her şey istek meselsi burada benden yaşça büyük bütün abilerimi ablalarımı takdir edip ellerinden öpüyorum ancak 3 günlük dünyada böyle basit bir zevk için bu kadar beklemek zorunda olmak beni üzüyor.
Saygılar.
Sayın kavil, anladığım kadarıyla henüz arazi fiyatları ve ev yapımlarıyla ilgili bir araştırmanız yok. Hayallerinizi gerçekleştirmenin zorluğu nerede ve nasıl bir hayat sürmek istediğinizle alakalı. Arazi fiyatlarının yüksek olduğu bir bölgede, 250m2 ev yapmak isterseniz elbette yıllarca çalışmak zorundasınız.

Şehri sevmediğinizi söylediğinize göre sizin için küçük bir bağ evinin yeterli olacağını düşünüyorum. En azından başlangıç için yeterli olacaktır.
Belediye sınırları dışında olan arazilerin dönüm fiyatı 1000-1500tl olabiliyor. İleride eş ve çocuk sahibi olma ihtimalinizi göz önünde bulundurarak belediye sınırları dışında ancak ilçeye aşırı uzak olmayan (ortalama 45dk) bir köyde veya yakınında arazi bulabilirseniz, uzun yıllar sıkıntı çekmezsiniz.

***Askerlik***
Askerliğinizi subay olarak yaparsanız 1 yıl, kısa dönem olarak yaparsanız 6 ay sürecek. Subay olarak yaparsanız aylık 2000tl civarı bir maaşınız olacak. Bu para hayalleri gerçeğe dönüştürmeye başlamanızı sağlayacak. Kışlada kalmayacağınız için, terhis zamanı yaklaşınca işinizi garanti altına alabilirsiniz.

***Mimarlık***

Cahilliğimi bağışlayın ama birkaç soru sormam gerekiyor
1-İşinizi evde icra etmeniz mümkün mü ? İleride mümkün olacak mı ?
2-Mümkün değilse hangi şehirde yapmayı düşünüyorsunuz ?

İş sahibi olmak elbette kolay değil ama, sonuçta mimar olacaksınız. İstanbul'da çalışacağınızı varsayalım. Bunun yerine başka bir şehrin ilçesinde iş sahibi olabilirseniz, ilçeye aşırı uzak olmayan bir yerden arazi alıp(belediye sınırları dışında) en kötü ihtimalle muhtardan alacağınız bir belgeyle bağ evinizi yaparsınız. İşinizle eviniz arasındaki mesafe İstanbul trafiği kadar can sıkıcı olmayacaktır . Bu konular hakkında pek çok ihtimal olduğundan dolayı varsayımları bir kenara bırakıp sizi aşağıdaki konuya yönlendiriyorum.
Küçük bağ evi büyük hayaller

Arazi konusunda verebileceğim bir bağlantı yok. Forumdaki arazi konusu en son baktığımda güncel değildi.

Söylenecek çok şey var ama hava sıcak olduğu için daha fazla yazamayacağım . Siz hayallerinizde vazgeçmeyin, elbet bir çaresi bulunur.

Sağanak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön