View Single Post
Eski 08-09-2015, 21:51   #1
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Fırın torbasında türlü

Yapımı çok pratik ve hızlı olan bu türlüyü herkes evinde bulunan malzemeler ile çeşitlendirebilir, farklı lezzetler yakalayabilir.

Benim burada paylaştığım tarifte kullandığım malzemeler de buzdolabımda o anda mevcut olan sebzelerdir. Temel olarak pratikliğine ve sonuçta da inanılmaz lezzetine dikkat çekmek istediğim için sizlerle bu tarifi paylaşıyorum. Siz de değişik karışımlar yaparak deneyimlerinizi burada paylaşırsanız böylece lezzet avımızı sürdürebiliriz.

Malzemeler: (2 kişilik)

1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük havuç
2 adet orta boy patates
7-8 adet orta boy mantar
10 adet taze fasulye
2 adet domates
1 adet acı yeşil sivri biber
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salçacık
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Karabiber, pul biber, kekik, tuz
Fırın poşeti


Name:  What a practical item.jpg
Views: 316
Size:  27.7 KB


Soğanlar yarım ay şeklinde ya da yemeklik doğranır. Geniş bir kabın içine alınır. Patates, havuç baş parmağın yarısı ebadında küp küp doğranır. Mantar yarım ay şeklinde, biberler de yine küp küp doğranarak geniş kaba ilave edilir. Domatesler ise daha küçük küpler şeklinde eklenir. Fasulyeler de kılçığından ayıklanır ve doğranır. Siz dilerseniz tüm sebzeleri jülyen de kesebilirsiniz, size kalmış. Sarımsak incecik doğranarak eklenir. Baharatlar ağız tadınıza göre gerekli miktarda ayarlanır ve salça da kabımıza girdikten sonra zeytinyağı üzerine gezdirilir ve tüm karışım güzelce harmanlanır.


Name:  Mixture.jpg
Views: 386
Size:  46.3 KB

Ben acı yiyen ve yemeyenler için baştan iki ayrı kapta harmanladım. Siz de acı tercih etmeyenleri unutmayın.

Pişirme saatine dek karışımı buzdolabında muhafaza ettim. Pişirmeden önce fırını 180 dereceye ayarladım ve fırın torbasına aktardığım karışımları sıkıca ağzını bağladıktan sonra, üste bakan kısmının bir kaç yerinden kürdan yardımıyla hava deliği de açarak pişirmek üzere fırın tepsisine aldım.


Name:  Roast bag ready to go.jpg
Views: 343
Size:  40.4 KB

Yaklaşık olarak bir pişirme süresi veremeyeceğim çünkü yemek pişerken saat kurmuyor ve zaman tutmuyorum. Onun yerine yemeğin başında duruyorum, o esnada diğer hazırlıkları tamamlıyorum. Arada sırada yaptığınız kontrollerde üstleri kızarmaya başlamış patatesleri gördüğünüzde tam kıvamına gelmiş demek oluyor.

Fırının alt-üst eşit derecede pişirme modunu kullanıyorum. Tepsiyi alta yakın rafa yerleştiriyorum.


Name:  Bon apetite.jpg
Views: 261
Size:  45.2 KB

Yanında makarna ile servis yaptığım bu tabak bir adet torbanın içindeki miktardır.


Herkese mutfakta pratik ve lezzetli tatlar yakalamasını diliyorum.

Afiyet olsun.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön