View Single Post
Eski 08-09-2015, 12:19   #11
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Merhaba
1- Borudan gececek suyun sicakligi ne olacak sorusunun cevabini boru ureticisinin katalogunda bulabilirsiniz, bayisi bu konuda bilgilidir. Borunun malzemesi ve et kalinligi isi gecirgenligini etkiler.
2- Gunes enerjisi tek basina asla yetmez. En soguk zaman gece olduguna gore sizin gunduz buyuk miktarda sicak su depolamaniz gerekir ki astari yuzunden pahali olur.
3- Borularin toprakaltina dizilisi iyi hesaplanmaz ise hem capalama esnasinda zedelenir, hem isi dagilimi homojen olmaz hem de uzun kokler borulara dolanir.
4- Kokleri sokebilmeniz icin cekeceginizi varsayarsak, metal boru iyidir saniyorum.
5- Gunes enerjili sistem yapilir ve sicak su tanki buyuk olursa size her durumda 30 derecenin uzerinde su verecek ve gunduz kullanacaksiniz, hava cok soguksa kalorifer sistemli soba cok az yakilarak sicaklik 30-35 dereceye kolayca ve ucuza ulasir ki bu size boruda dolasan suyu 25 derece civarinda saglar.
6- Gece olunca gunes enerji sisteminin sicak su cikisindakiu termostat dusuk su sicakligini algilayip vanalari kapattiginda ( bu termostat onemlidir olmazsa gece sistem sicak suyunizi sogutmaya baslar, tersine calisir ) sobayi yakarak sistemi kullanacaksiniz. Bu durumda deponizda su yaklasik 30 derece civarinda oldugundan devirdaimde sogudukca isitilacak ve kalori ihtiyaci az olacak, buradaki termostat acilip kapanarak suyu fazla isitmayacak sobanin isisini fanlari calistirarak havaya verecektir.

Saglicakla kaliniz.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön