View Single Post
Eski 08-09-2015, 12:11   #96
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tylerdurden Mesajı Göster
Piyasada ki bakır tellerle (tüm mm ölçüleri için) bonsai teli olarak satılan teller arasında fark var mıdır ?
Merhaba sn Tylerdurden

"Piyasada bonsai teli olarak satılan tel" derken neyi kasdediyorsunuz sorabilir miyim? Nerede satılıyor bu? Linkini de verirseniz çok mutlu olurum doğrusu! İnsanları aydınlatalım ki paraları boşa gitmesin.

Piyasada "özel bonsai ekim kiti", "özel bonsai gübresi", "özel bonsai toprak karışımı", "bonsai tohumu" diye satılan ve hatta bonsaiyle alakası olmayan bitkilerin bile "bonsai" diye satıldığı ve tüketiciyi tamamen aldatmaya yönelik ürünleri duydum ve gördüm ama "özel bonsai teli"ni de ilk defa duydum. Demekki sonunda insanları kandıracak bir şey daha buldular.

Böyle şeylere lütfen itibar etmeyiniz. Concave cutter (İçbükey budama makası), Kök makası, jin aleti, oyma ucu vs. gibi bonsaiye yönelik özel olarak üretilen ürünler elbette mevut ama yukarıda bahsettiklerim tamamen aldatmacadır, böyle ürünlere boş yere paranızı harcamayınız. Bakır tellerin plastik kılıfını soyduktan sonra ısıtıp soğutarak (yumuşak hale getirerek) kullanabileceğiniz gibi alüminyum telleri de kullanabilirsiniz. Bunların haricinde bonsai için özel olarak üretilen veya kullanılan başka bir alaşım veya metalden tel yoktur.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön