View Single Post
Eski 02-09-2015, 22:14   #71
Potasyum
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-02-2012
Şehir: Glasgow
Mesajlar: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedat35 Mesajı Göster
sayın potasyom
izmirde 1 dönüm alanda perlit ortamında marul yetiştirmek istiyorum. 1 aya kadar sistemim hazır olacak. Yaptığınız bu sistemi deneme imkanımız olabilirmi?
Selam

Denemenizi elbette isterim. Full control sistemin yerine soyle bir sistem sunabilirim. Full sistemden elimde 3 tane kaldi ikisini ben kullaniyorum digerini birine amerikadan bir arakadasa soz verdim herseyde anlastik kendisiyle gitmeye hazir. Kartlari bastirmak bir yana bu isin lehimleme gozumde buyudugu icin ugrasmak istemiyorum. Heneyse, sunacagim sistem bi nevi sadece marullarinizin suyu ile ilgileniyor.Elimde hydro aqua kartlari var onlari elimdende boylelikle cikaricam.Sistem turkiyede yetistirenlere daha yatkin diye dusunuyorum.

Calisma prensibini anlatayim;

Sistem iki adet su tanki ekliyeceksiniz. Biri takviye tanki olucak sudaki sizin tarafinizdan ph sabitlenmis olucak. ikinci su tanki ise besinli suyu barindiracak.ve birde A ve B isterseniz C besinleriniz olucak.

ornegin sisteme saat 8 de basliyacak ve 8:30 bitirilecek ilk sulama isini verdiniz.

Sistem saat 7 de takviye tankindan istediginiz oranda su alacak ve istediginiz oranda cozulmus besini suyunuza besin ekleyecek. Gerekirse suyun sicakliginida istediginiz duzeye getirecek. ve saat 8'e geldiginde sulamaya baslayacak, pompayi ritimli modda tutucak yani pompa sizin istediginiz ayara gore ornegin 2 dakika sulayacak 5 dakika mola verecek,moladan sonra tekrar 2 dakika sulayacak, mola ...... devam derken bunu saat 8:30'a kadar yapacak.

ikinci sulama ornegin ogleden sonraya ayarladiniz ve ayni islemi ayarladiginiz saatte devam edecek.

Birde sistmede ec prob sensoru icin kalibreyi dijital olarak yapabileceksiniz. size sadece cozelti degerleri bilinen 2 tane su ornegi lazim.Hazirda olan su ornekleri alabilirsiniz. Herneyse eger sensoru temiz tutarsaniz uzun sure kalibrasyona gerek duymazsiniz.

Sisteme takili olan micro sd karti ; sistemde sezon boyunca neler olup bittiginiz goreceksiniz. bi nevi data. onuda firsat bulunca gorsel olarak ekliyecegim.


bu benim email adresim sorulariniz olursa burdandan ulasabilirsiniz.

mxmxm@hotmail.co.uk

Eklenen Resimler
    
Potasyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön