View Single Post
Eski 02-09-2015, 11:47   #1176
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Bu yıl tam ne güzel bol bol domates yiyoruz derken nazar değdirdik galiba, 6 kök domatesi söküp atmak zorunda kaldım. Psikolojik olabilir ama diğerleri de pek sağlıklı gözükmedi gözüme.

Eklenti 572580

Eklenti 572581

Eklenti 572582

Eklenti 572583

Eklenti 572584
1- Mantar da olabilir virüste, ikisini bir birinden ayırt etmek hayli güç. Mantar ise hastalık hat safhada olanları söküp imha edin diğerlerini düzenli olarak (mantar ilacı - Sıvı kükürt - Mastercop® Bakır Sülfat Pentahidrat - külleme ilacı) ilaçlayın, sulama suyundan ve yapraktan (makro ve mikro elementler bayinizden isteyiniz) mineral takviyesinde bulunarak bitkinin gövdesini güçlendirirseniz yaşam ömrünü uzatmış olur ve hastalıklara dayanımı bir miktar artırmış olursunuz.

2- Virüs ise yapacak bir şey yok tedavisi imkansız, diğerlerine bulaşmaması için yine imha yoluna gideceğiz.

3- Hastalıklı bitkinin hastalığın yoğun olduğu bölgeden gövdesini yukarıdan aşağı doğru yarın içinden iltihabi bir sıvı akıntısı olacak mı veya minik minik kurtçuklar mevcut mu? eğer böyle bir durum var ise kontrol ettiğiniz bitkiyi köküyle söküp en yakın zirai ilaç satan bayiiye gidin gerekli tavsiye ve ilaçları verecektir. (sistemik etkili insektisit gerekebilir.)

4- Kesinlikle bulaşık bitkilere dokunduğunuz da ellerinizi dezenfekte etmeden diğerlerine dokunmayınız, eğer mümkünse yapacağınız her şeyi sağlıklılardan başlayın en sona hastalıklılar üzerinde çalışırsınız.

Benim söyleyeceklerim bu kadar.

Geçmiş olsun.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön