View Single Post
Eski 26-08-2015, 16:53   #22
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Kaldığım yerden devam edeyim.Bitkinin ihtiyacı olan besinleri bu şekilde karşılamak doğru bir yöntem olmadığını kabul ediyorum çünkü oranları ayarlamak benim açımdan imkansız gibi.Ama zaten ben bunları yaparken kafama göre yapmıyorum ki öğrenme aşamasında olduğumuz için kim ne anlatırsa inanıyoruz.

Normalde bende hayvan gübresinin yeterli olacağını düşünüyordum.Ama bu konuda tereddütlerim oluştu.Sayın MeyveliTepe yaptığı solucan gübresi çayında azot az olduğunu ve irfan çayında bu miktarların hepsinin tamam olduğunu yazmış.
Solucan gübresi hayvan gübreleri içinde en kalitelisi değilmi?Her ne kadar yediğiyle dışkısı doğru orantılı dersenizde aynı şey hayvanlar içinde geçerli

Hal böyle iken sayın Sebazios'un dediği sadece koyun gübresi size yeter cümlesi solucan gübresi ile kıyaslamama neden oldu.Normalde koyun gübresi yetiyorsa,solucan gübresi her türlü yetmeli diye düşünüyorum.Bu seferde Meyvelitepe'nin söylediği azot miktarı az oldu cümlesine takılıyorum.

Zaten ben toprağımı geçen seneden itibaren bahçe toprağı,torf,cocopeeat,pomza,leonardit,ayriyeten humik asit,solucan gübresi şeklinde hazırladım.Amacım organik içeriği fazla olsun kimyasal kullanmayayım idi.Yaz boyunca aslında bitkilerimde ve çiçeklerimde pek bir eksiklikte hissetmedim.Fakat domates lerden verim alamadım ,hıyarlar hiç vermedi buda beni neden acaba diye düşünmeye sevk etti.

İnternetten araştırırken domates ve biberin kalsiyumu,magnezyumu çok sevdiğini öğrendim.BUnlarıda yumurta kabuğunundan epsom salttan gidermeye çalıştım gerçi öyle bir eksikliğimiz varmıydı esas mesele orda.
Ama anlatılan videolar o kadar ikna etti ki beni verimi yükseltmenin çözümlerini bu şekilde aramaya başladım.

Şİmdi sebazios'un yazdığının bir kısmı altta.
Çünkü bitki toprakta "potasyum oksit" arıyor ise, bunun muz kabuğundan mı, yakılmış ayçiçeği saplarının küllerinden mi, ya da potasyum nitrat gübresinden mi geldiği çok da umrunda değildir.

"Potasyum oksit var mı? Var. Eyvallah. Buyrun o zaman size lezzetli meyveler" der bitki.

BUrada kimyasal gübrede kullansan organikte kullansan aynı şey denmek istenmiş gibi anladım ve buna katılmıyorum.Sorularıma devam edeceğim.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön