View Single Post
Eski 26-08-2015, 13:26   #86
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn MeTePe,

100 bebeği kurtarma 100 fakiri doyurma 100 öğrenciye bakma vs..... bunlar hayatın çok farklı bir boyutu olduğunu düşünüyorum.Bizim tartıştığımız konu enerji üzerine olduğunu düşünmüştüm.

Ayrıca dediğiniz "Ama bu hesaplar makul olsa gelişmiş ülkelerin hiç düşünmeden bu yöntemlere geçeceği kanısındayım" demiştiniz.Buna katılmıyorum ülkelerin Rüzgar ve güneş enerji tesis ve kurulu güçleri aşağıda yer almakta. Bu değerlere baktığımızda ilk sıralarda büyük ülkeler yar almakta.Hele ki güneş enerjisinde 2013 de yapılan yeni kurulumlar toplam kurulumun %30 u kadardır. Bu da bu alanda hzılı bir gelişim olduğuna işarettir.

Yenilenebilir denmesinin sebebi, güneşteki bu enerji çıkışının devam edeceği süre bizim ömrümüze göre kat ve kat fazladır. Rüzgar derseniz dünya üzerinde sürekli var olan bir şeydir. Bu dediğimiz enerjiler süreklilik arz etmektedir.

İlk resim Güneş enerjisi ,ikinci resim rüzgar enerjisi bilgileridir.


Güneşin kıt olduğu Almanya'nın güneş enerjisi kullanımında 3. sırada olması gerçekten çok ilginç. Bu aynı zamanda güneş enerjisi verimli mi değil mi sorularına net bir cevap. Ancak kesinlikle tekniğine uygun yapılması şartı ile. Yoksa dünyanın en verimli enerjisini en verimsiz şekilde kullanmanız mümkündür. Bizde daha çok böyle olduğu kanaatindeyim maalesef.

aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön