View Single Post
Eski 25-08-2015, 20:26   #52
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Domatesler kızarmaya daha yeni başladı. Pek çoğu dalında yeşil olarak kalacak. Susak yetiştirdiniz mi hiç sn Muda. Baya büyüdüler, mevsim olarak olgunlaşır mı diye endişeleniyorum. Biberlerde hiç verim alamadım. Hava geç ısındığı için fideler büyüyüp gelişemedi. Domateslerde meyve az. Karasal iklimde bahçecilik biraz daha zor ne yazık ki.
Sayın aleydi;

Bende de domatesler yeni kızarmaya başladılar. Hava şartları nedeni ile her bitkide bu yıl sıkıntı var. Olanla yetiniyoruz.

Susak ben de yetiştirmeye çalıştım. Normal zamanda ekmeme rağmen havalar ısınınca çıktığı için nedense çok fazla büyütemedim. Olmaya başlayınca da kış gelip soğuklardan öldüler. Bu yıl da aynı durum gibi. Hatta daha kötüsü. Henüz 40 cm kadar oldu. Tohum vermesi mümkün değil gibi. Gelecek yıl çok daha erken biraz büyük bardaklarda yetiştirip toprağa o şekilde dikmeyi düşünüyorum. O zaman muhtemelen yetişirler. Uzun kabakları arkadaşımdan o şekilde alıp dikmiştim. Üçüncü kez hasat ettim. Tam olgunlaşmasını beklemeden hasat ettiğim için.

Biberlerde bende de sıkıntı var. Toprağa aktardıklarım yeni yeni ürün vermeye başladılar. Geçtiğimiz yıl ise 50 cm kadar olmuşlardı. Bir kısmı ise hala fide halindeler.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön