View Single Post
Eski 22-08-2015, 16:18   #491
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Merhaba dostlar.Ağaçlar net te son 1 yılda baya bir konuyu baştan sona okuyup hepsinide uygulamalı olarak test ettim ve paylaştım.Test edip paylaşmayada devam edeceğim.

Ev ortamında sıcak kompost denedim baya zorlandım olmayacağına karar verdim.Yukarıda soğuk kompost denemem oldu ondanda vazgeçtim bunları sürekli kontrol etmek gerekiyor ve büyük çapta olunca işlemeside zor oluyor balkonda.
En son kararımı verdim,Sürekli olarak enzim ve solucan gübresi çayı yapacağım en ideali onlar benim açımdan.

Enzimden geriye kalan posayıda üstüne biraz daha mutfak artığı ekleyerek 2.5 kg lık yoğurt kaplarında soğuk kompost ta devam ediyorum böylece küçük ebatlı çok çaba gerektirmeyen çalışmalara devam ediyoruz.

Yoğurt kabında bir soğuk kompost yaptım,üstü baya bir küflendi tam olgunlaştı yani.İçinden artık su çıkmıyordu bende az torf az posa az torf az posa şeklinde üç kat serdim ağzınıda hava almıcak şekilde kapadım.Ben toprak değilde torf kullandım sonuçta organik atığın torf veya toprak karışması önemli olan diye düşündüm.

Üstü gayet küflenmiş olan kompostun içi hiç çürümemiş sapasağlam duruyordu acaba o haliyle torfla karıştırmakla doğru birşey mi yaptım?
Yanlış yaptıysam o kompost daha ne kadar beklemeliydi ki gerçi ne kadar beklesede iç kısımı değişmezdi gibime geliyor.
Kompost 30 günden fazla bekledi.

Eklenen Resimler
  
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön