View Single Post
Eski 22-08-2015, 15:56   #1
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 644
Yumurta kabuğunu işleyip kalsiyum olarak muhafaza etmek

Merhaba ramazan ayında baya bir yumurta kabuğu biriktirdim fırıncılardan.Amaç önümüzdeki yıl balkonumda sağlıklı domates,biber,salatalıklar yetiştirmek.

Yumurta kabuklarını fırında 200 derecede iyice pişirdim sonra robotta ezdim daha sonra bolca elma sirkesiyle yıkadım,iyice kurutup kavonozuma doldurdum.

Esas sıkıntım bundan sonrası şimdiden malzemeleri topluyorum.Epsom salt,yumurta kabuğu,aspirin,gübreler vs.

Aldığım her gübre,ilaç,tarımla ilgili ürünler çoğu plastik kapta oluyor,benimde kafama takıldı bu yumurta kabuğunu cam kavanozda saklamamın bir zararı olurmu?Oda sıcaklığında güneş görmeyen yerde saklasam olurmu veya dolabamı koymak gerek?
Birde youtube de videoda domates çukuruna epsom salt,yumurta kabuğu(dövülmüş)ve aspirin(dövülmüş)koyuyordu.Başka bir sitede okuduğum yazıda ise aspirinin sulandırılıp fıs fıslanabileceğini ama topraktan verilirse bitkiyi felç edeceğini yazıyor şimdi kaldık ortada.

Yumurta kabuğunu muhafaza ve aspirin kullanımı hakkında yardım edebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

 
Eklenen Resimler
   
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön