View Single Post
Eski 21-08-2015, 14:30   #72
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teksavasci Mesajı Göster
çalıştırılacak motor gücünün 1,5 katı panel gücümüz oluyor. 5kwa için 7,5kwa güneş paneli bağlanmaktadır. bu sistemde akü kullanılmamaktadır. sürücü invertör güneşten aldığı enerjiyi 3 faz enerjiye çevirerek motoru çalıştırmaktadır

Saygılarımla
Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay gittiğim 40 dönümlük kiraz bahçesinde sulama suyunu sadece güneş paneli ve onun verebildiği enerji ile çalışan dalgıç pompayla temin ediyorlarmış.

Ne kadar enerji o kadar su diyor arada ne invertör var, ne akü, ne de şarj hiç bir şey yok sadece paneller ve dalgıç pompa, yalnız pompayı çok pahalıya aldıklarını söylemişlerdi.

Güneşin en verimli saatlerinde daha fazla su çekiyor güneş zayıfladıkça su da azalıyordu.

Güneş hangi yönde ise Manuel olarak panelleri o yöne çeviriyorlardı. yani sabahtan öğleye kadar güney doğuya bakan paneller, öğlenden sonra akşama kadar da güney batıya çeviriyorlardı. akşam olunca tekrar güney doğuya yönlendiriliyor ve öylece bırakılıyor bu yolla güneşten tam yararlandıklarını söylüyorlardı.

Kullandıkları ekipmanın (güneş paneli "kaç watlık) ve pompa (kaç D/D lik) özelliklerini bilmiyorum sadece dalgıç pompanın ne bulursa onunla yetiniyor olması ilgimi çekmişti.

Benim de gözlemlediğim sadece iki takım güneş panelleri, iki adet dalgıç pompa, 2 kuyu ve havuzlar. Göz alabildiğine kiraz bahçesi. ve üzerinde muhteşem kirazlar.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön