View Single Post
Eski 21-08-2015, 11:44   #26
evandevan5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 487
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sonja Varol Mesajı Göster
Bu sogan cinsini uzun zamandir tanitmak istiyordum. Cicek acmadan önce yesil yapraklarindan yararlandigimiz bir baharat cesidi. Bircok yabanci yemek sitelerinden **** kitaplarindan Türkceye cevirdigimiz tariflerde adi gecer ve biz ne oldugunu anlatamayiz.
Almanyada maydanozdan sonra encok kullanilan baharat türü olan Schnittlauch, sogan **** birazda sarmisak tadinda sogan kadar sert tadi olmayan, salata ve soslarimizda kullandigimiz bir bitkidir. Anavatani Asya oldugu tahmin ediliyor, lakin su an Avrupanin heryerinde daglik bölgelerde yabani olarak bile rastlamak mümkün. Cok yillik olan bu bitkiyi heran elimizin altinda hatta saksi icinde mutfaklarimizda bulundurabiliriz. Cok yönlü olarak kullanabilecegimiz bu bitkiyi ince ince kiyarak: ekmegimizin üzerine sürdügümüz peynirimize karistirarak **** yaptigimiz omletlerde, bütün salata soslarinda, sebze yemeklerinde, akliniza gelen bütün yemeklerde ve corbalarda kullanabilirsiniz. Türkce ismini Almanca -Türkce sözlükte sogancik olarak buldum, ayrica Frenk sogani olarak da biliniyor.
frenk soğanı tohumu varmı ?

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön