View Single Post
Eski 10-08-2007, 11:19   #1
Filiz
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Sodalı ekmek

Bir de sodalı ekmek var:

Malzemeler
un
maya(kuru ya da yaş maya)
tuz
su
toz karbonat
Şenlikli olsun istiyorsanız hamura: 1 yumurta, biraz yoğurt, rendelenmiş peynir de katabilirsiniz, bir tutam çörekotu

Bir kaba un su tuz maya ve her bir ekmek için 2 şeker kaşığı karbonat ve istediğiniz diğer malzemeler karıştırılıp katı bir hamur elde edilir. Bu hamur beklemeye alınmaz çünkü karbonatın özelliği gidiyormuş(anne tarifi böyle buyurur) hamur yoğurulup hemen kızgın fırına atılır. Bunun için önceden pasta kek falan yapın ya da pasta kek yapınca bu ekmeği yapın. Benim önerim sadesini de yapın şenlikli olanını da ikisinin de farklı farklı tadı olduğunu göreceksiniz hele o karbonatın ekmeğe verdiği misss gibi koku yok mu.. Bu ekmeğin yumuşak olmasını beklemeyin çünkü katı bir hamur yaptınız. İsterseniz hamur katı olmayabilir öylesi de güzel olur. Tariflerde pek iyi değilim aklınıza takılan bir soru olursa seve seve cevaplarım. Afiyet olsun.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön