View Single Post
Eski 14-08-2015, 20:58   #102
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abone34 Mesajı Göster
Bu bahar bahous'dan alıp ektiğim canna'lar.Paketin üstünde olan Resimden farklılar belki ilk senesi olduğu için olabilir......
10 yıl geçse de sizde çıkan cananın resimdeki gibi olması mümkün değil. Resimdekinin aynısı olduğunu düşünerek aldığınız bitkinin farklı çıkması her zaman mümkün. Bitkilerin bir kısmının ölmesi yeteri kadar düzgün kataloğ yapamadığımız için çıkan farklı bitkileri sineye çekiyoruz. Benim de bahaus'dan aldığım bir kısım bitkilerde resim ile çıkan bitkiler arasında çok farklı çıkanlar oldu. Özellikle büyük çiçekli olarak aldığım dahlia'dan minicik katmersiz çiçek çıkınca çok şaşırmıştım. Aslında yıldız soğanı alırken mümkün olduğu kadar gelişmiş ve sağlıklı soğan almaya çalışıyorum. Aynı renk olanlarda dahi yumrularında farklılıklar görünüyor. Uzun olanlar, yuvarlak olanlar, büyük ve küçük olanlar olunca bana göre farklılar. Ancak çiçek açmadan bir şey söylemek mümkün olmuyor. Bu nedenle ben çok beğendiğim çeşitlerden alıp çıkan renklere göre kendim büyütmeye çalışıyorum.

Benim aldığım canna'da çiçeği pembe renkli olarak almıştım. Sayın lonicera'nınki gibi Ancak gördüğüm kadarı ile farklı renk muhtemelen ölmez ise gelecek yıl açabilecek. İklim nedeni ile çok fazla gelişemiyor. Yaprakları çizgili çünkü.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön