View Single Post
Eski 12-08-2015, 14:05   #21
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahimes Mesajı Göster
Sayfanız hayırlı olsun. Bende deneyimlerinizden faydalanmak isterim özellikle u şeklini verdiğiniz inşaat demiri işlemini deneyeceğim.
Sayın İbrahimes U demiri yöntemim devrilme riski bulunan her bitkiye uygulanabilir. ölçülerini bitkinin genişlik ve boyuna göre değiştirebilirsiniz.
Daha sağlam (10 veya 12 Lik) demirden ve geniş bir açı ile oturak domateslere de kullanabilirsiniz sadece aralara çekeceğiniz gergi ipleri yerine çıta kullanarak, bitkilerin alttan hava almalarını kalıcı kılabilirsiniz.

Patlıcan ve biber boyları demir boylarını geçtiği için bu kezde yukarıdaki gergi telleri devreye giriyor. ilk yıl (2012) üstünü sera naylonu ile kapattığım için biber ve patlıcanların boyları 2 metre oldular ve her dalını tek tek kasa ipi ile yukarıya bağlamak zorunda kaldım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Bahçe sayfanız hayırlı olsun Sayın sinbas.
Çok teşekkürler sayın telato bahçenin mülkü kendime ait olmasa da bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor. Yarının ne olacağı belli değil haydi bahçeler kapatılıyor deseler onca yaptığım masraf heba olacak buna rağmen hiç bir şeyden mahrum bırakmıyorum kendimi ve bahçeyi en azından deneyimlerim bana kalacak bunu biliyorum.

Beğenileri için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum sizin beğenileriniz teşvik edici oluyor.

Saygılarımla.


Düzenleyen sinbas : 12-08-2015 saat 15:06
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön