View Single Post
Eski 10-08-2015, 10:03   #12
uskudarim
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Bana yorum yazan (telato, Milla, evdeçiçek, iyibiriyim, Mücevher Çalısı) yazımı vakit ayırıp okuyan, beğenen bütün dostlarıma teşekkür ederim. Hepinize selamlar, saygılar

Bahçeyi aldıktan sonra, forumdan edindiğim bilgilere göre kareli bir sayfada plan yapılması gerekiyormuş. Bende hemen kolları sıvayıp bir plan yaptım. (her kareye'yi 1 metre olarak kabul ettim)

Bu planı sizinle paylaşmak istiyorum. Planıma göre ekim ayında, 12 adet meyve ağacı alıp 5 metre aralıkla bu ağaçları dikeceğim. Çit çekeceğim yerlere de S şeklinde kurtbağrı dikip yan parseller ile kendimi iyice ayıracağım, bahçeye güzel bir görüntü kazandıracağım. Bahçenin ortasında 1 pergola alanı, 1 de bank alanı yapacağım. Suyun durumuna göre susuz veya sulu bir köprü, altında süs havuzu gibi bir düşüncem var. Köprünün üst tarafında çardak, onun hemen üstünde sadece ahşap malzemelerden mümkünse kendimin yaptığı çocuk oyun alanı, salıncak kaydırak tahterevalli yapma isteğim var. Şu anda ev yapmayı düşünmüyorum ancak ileride bir fırsat olursa ahşap bir ev yapmak için de ev yerini ayıracağım. Ev yerinin arkasında tandır fırını ve odunluk yapma isteğim var. Hemen arkasında da ufak bir yükseltilmiş bostan yapmayı planlıyorum.

Şu an bunların olması benim için bir hayal ama acelem yok 5-10 yıl içinde yavaş yavaş bu işlerle uğraşmayı düşünüyorum.

Selamlar...

Eklenen Resimler
 
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön