View Single Post
Eski 09-08-2007, 18:25   #9
ferahzade
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 101
Ben de önceden öyle yapıyordum. Ancak forum içinde "kagan" adlı arkadaşımızın Kaktüs Hakkında Genel Bilgiler bu forumda kaktüsler hakkında geniş bilgi verdiği bir alıntı yazıda çelikle üretimin bu şekilde yapılacağını okudum. Ben de o yazıdan hareket ederek hem fotoğraflayayım hem de çelik hazırlayayım dedim. Hazırda çeliği alınacak kaktüs de vardı.

Forumda kaktüs çeliklerinin uçlarını konik kesmekten bahsediyor. Bunun nedeni sanırım kök için yüzey genişletmektir. Çünkü ben kılıç bitkisini dikerken kılıcın kök yüzeyini genişletmek için; kılıç, içe doğru üçgen bir şekilde kesilir. Böylece toprakla olan yüzey teması arttırılır ve daha çabuk kök salar.

Ben bu kaktüsü konik kesme yöntemi de bu kılıç dikme yöntemine benzettim. Ancak "kagan" adlı arkadaşımın foruma aktırdığı yazıda köklerin diken diplerinden çıkmaması diye bir neden de belirtmiş. Bu nedeni kafamda canlandıramadım ama yine de yazıyı dikkate aldım. Uygulamayı bu şekide yaptım. 2-3 gün dinlendirme işini ise ilk defa uyguluyorum.

Sevgi ve saygılarımla


Düzenleyen ferahzade : 11-08-2007 saat 09:50 Neden: Her türlü dilbilgisi yanlışlarını düzeltmek için, düzelt seçeneğini kullanıyorum.
ferahzade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön