View Single Post
Eski 02-08-2015, 18:34   #20
haymatlos
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8
Sayın sinbas.

İlgi ve değerli öerileriniz için teşekkür ederim. Bahçem küçük ve emekli olmam nedeni ile kasım-mart ayları arasında enaz beş kez belleme yapıyorum. Aynı bölgeye iki yıl üst üste aynı ürünü dikmiyorum. İletiniz okuduktan sonra kükürt uygulama önerinize uyarak kükürt uygulaması yaptım. Ancak bulunduğum yerde suda eriyebilen kükürt bulamadığım için toz kükürtü odun külü karıştırarak ince bir tül yardımıyla bitkilerin üzerine ve toprağa serpiştirdim.

Bahçenin bir köşesini gübrelik olarak ayırdım bahçeden ve evden çıkan organik atıkları burada biriktirip haftada bir ıslatarak ayda veya 45 günde bir aktarmak sureti ile sıcak kompost yapmaya çalışıyorum. (Sanırım yanlış bir uygulama yaparak bu sezonun kompostuna birkaç ceviz ve zakkum dalını da yaprakları ile komposta karıştırdım. Araştırıyorum. hehangi bir zararı var ise kompostu kullanmayacağı ama ne yapacağımı da bilemiyorum.) Geçen yaz ve bu kış sezonu sonunda bahar aylarında yaklaşık 17 el arabası kadar kompost gübre elde ederek kullandım. Buna ilave olarak 10 torba koyun gübresi takviyesi yaptım.

Tüm bu uğraşılarım sonucunda baya bir, marul, salatalık, havuç, hasadı yaptım ama kırmızı lahana ve brokolilerimi tırtıllara, dometeslerimi de sünelere kaptırdım.

Tekrar teşekkür ederim.

haymatlos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön