Konu: Kuş Gribi
View Single Post
Eski 24-01-2006, 10:51   #25
arsakay
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Bir hekim olarak düşüncelerimden dolayı beni eleştirebilirsiniz ama bakış açım sizlerden farklı. "Varlıkları istediğimiz gibi yaşamaya zorlamak" topiğinde bu konudaki düşüncelerimi yazmıştım. Burada da kısaca belirteyim.
Ortada insan hayatını tehdit eden bir salgın tehlikesi var. Sebebi kanatlılar aracılığı ile yayılan bir virüs. Yayılmasını önlemek gerekli çünkü tedavisi kesin olarak yapılamıyor!!! Bunun için bulaşmada rol oynayan kanatlıların imhası şart. Bu durumda yapılması gereken tek şey mümkün olan en insani yollardan bu canlıları imha edilmesi. Düşünsenize yüzbinlerce kanatlı... Hepsini insani bir şekilde imha etmek için gerekli şartları oluşturmayı beklemek çok yanlış olurdu. Unutmayalım her ne olursa olsun insan hayatını kurtarmak öncelikli! Kimi yerde CO gazıyla imha edildiler kimi yerde canlı canlı gömülerek. (Yakıldıklarını da gördük! Mazeret yok son derece ilkel, vahşi... sonuna kadar karşıyım.)

Gelelim son malina'nın gündeme getirdiği konuya. "Bir gün itlaf etmek zorunda kalırsak ne yapmalıyız?" sorusunun yanıtını vermek çok zor. Belki de yıllarca kullanmayacağınız şartları oluşturmak yapılacakların mali boyutu ne olur bir düşünün. Bir örnekle bitiriyorum. Newyork kent,inde her yıl 2-3 gün süren kar fırtınası meydana geliyor. Bu süre içinde ulaşım v.b. tüm hizmetler duruyor. Yani hayat duruyor. Adamlar hesaplamış ve demişler ki; Kar fırtınasında hayatın devam edebilmesi için şu kadar araç, alet, kimyasal madde v.b. gerekli. Tüm bunları toplam 3 gün için yılın 362 günü depo ve parklarda bekletmek zorundayız. Maliyeti ...000000... O halde bunu yapmak yerine sadece acil olan hayati olan işleri yapalım, 3 gün boyunca insanlar evinden çıkmasın, çalışanlar izinli sayılsın...
Kısa olmadı di mi

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön