View Single Post
Eski 22-07-2015, 22:21   #646
djtunc
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-08-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bmirin Mesajı Göster
İki sene önce fotoğraftaki bodur limon ağacını aldım. Geldiğinde üzerinde küçük limonlar vardı. Bir hafta geçmeden bunlar döküldü. Daha sonra zamanı gelince saksısını ve toprağını buradaki bilgileri takip ederek yeniledim. Ancak bazı dallarında dikenler çıkıyor. Bazı dallarda dikenler yok. Bana verilen bilgi de aşılı olduğu yazıyordu. Aşı yeri neresi bilemedim. Resmini paylaşmak istedim. Yediveren bodur limon olarak satın aldım. Sizce bu gelişimi normal mi? Küçük limon oluşumları düştükten sonra hiç çiçek dahi alamadım. Endişeleniyorum.
2 sene önce aldığım kamkat var. Küçük ve az da olsa meyve vermişti. Çok uzun zamandır onda da hiçbir oluşum yok sadece ana gövdeye yakın yeni bir dal ısrarla büyüyor ve ben pek kumkuata benzetemedim. Bu konularda yardımcı olup, beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. İlk 2 fotoğraf bodur limon , diğer fotoğraf kumkuat ağacım. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler....
ömrümde limonu araştırdığım kadar başka şey araştırsam profesör olurdum :-D

aşı yapılınca aşı yerinin üstünden komple kesmemişler sanırım 2 ayrı dalsa aşının tuttuğu daldaki uzantıyı kesmişlerdir. diğer dal kalmışsa yabani şekilde turunç olarak büyümeye devam eder. dikenli dalların izlediği yolu belirleyip o dalı kökünden kesmeniz işe yarar. meyve dökme konusundada meyve oluşana kadar çok çok az sulama yapmanız lazım. yani toprak kurumaktan çatlayınca öyle su vermeniz lazım. bi de sulama yaparken alt saksı tabağında su birikmemesine dkkat etmelisiniz. meyve oluşumunda sonra ise düzenli olarak,toprak nemli kalacak şekilde sürekli sulama yapmanız gerekir.

djtunc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön