View Single Post
Eski 18-07-2015, 06:50   #11
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?
Sevgili Hira,

Bu şekilde yapılanı da bizimkini de defalarca yedim. Açıkçası bizim yaptığımız benim damak zevkime çok daha fazla uyuyor. Bizimkinin içindeki ceviz, üzerine dökülen kabak suyu çok farklı bir lezzet katıyor. Biz de eskiden bizim tarifi baklavalık yufka açarak (tek tek) yapıyorduk ama şimdi hazır baklavalık yufkalarla yapıyoruz. Böreklik yufka ile değil ama bizim yaptığımızı baklavalık yufkayla denemenizi tavsiye ederim, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır.

Sayın Telato,

Annenizin ellerine sağlık. Anne eli değdi mi lezzet ayrı güzel oluyor. Bayramların olmazsa olmazlarından kabak böreği. Biz bu kadar yaza kalınca bayram kabak bulamıyoruz maalesef.

Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön