View Single Post
Eski 08-08-2007, 21:00   #60
MASKULA
Yeni Üye
 
MASKULA's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 4
Benimde bazı kaygılarım yok değil bu proje ile ilgili aslında Uludağda aşı yasağını duyunca sevinir gibi bile oldum bizler bu projeyle aslında doğaya iyilik yapalım derken farkında olmadan kötülük yapacak olabilirmiyiz mesela? Şöyle ki Uludağ kendi eko sistemini yaratmış ve sürdüren bir yer biz buralara meyve ağaçların tohumlarını diker ve büyümelerini sağlarsak insanların oralara ilgisini(meyvelerden dolayı) arttırmış olmayacak mıyız?

Kestane mevsimi geldiği zaman ticari kaygıyla kestanelere saldıran ve o ağaçlara bilinçsiz bir şekilde zarar veren üstelik hak sahibi olmayan insanların topladığına yürüyüşlerimde defalarca şahit oldum işin bu kısmında bu projenin zaten ağaçlık olan bir alanda değilde mümkün olursa daha çorak ağaçtan yoksun bir arazide yapılmasını yeğlerim.

Hem ağaçsız bir alan yeşertilmiş hemde kısmen ulaşılmaz,bakir, sadece meraklılarının gidip gördüğü ve doğayı yaşadıkları bir alan zararlı faaliyetlerden kurtarılmış olur. (- Hadi bu hafta sonu dağa çıkalım elma armut toplarız bedava gitmişkende piknik yaparız) gibi.

Kaygılarım size uçuk ütopik gelebilir ama farkında olmadan kurulu bir düzenide bozmuş olabiliriz, çünkü kabul edelim özellikle toplumumuz üzülerek söylüyorum elindekilerinin kıymetini ancak kaybedince anlıyor ve maalesef birşeyi buluncada kurutana kadar uğraşıyor.

Kısaca orada yapılacak bu tip bir çalışma insanların oralara ilgisini iştahını arttır (kestane mevsiminde ilgisi olmayanın oralara gidip satmak için kestane toplaması gibi) ben Uludağın bu tip şeylere kendi adıma maruz kalmasını istemiyorum bir kez daha hatırlatıyorum bu benim kendi fikrim ve kendi kaygım.Herkese Sevgiler Saygılar

MASKULA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön