View Single Post
Eski 12-07-2015, 04:47   #9
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Bunu da geçtim facebook sayfasından, foruma konu açıp yazayım takibi kolay olur ve bilgi almak isteyenler buradan ulaşsın yazıp tek ürün üzerinden gitmek ne kadar doğru?
Konunun Facebook'taki mesajinizla yanlis yorumlandigini gordum ve bunun genel bir sorun olabilecegini dusunup burda genel bir baslik actim (sizin Facebook mesajinizin altinda da mesaj yazip urune ya da urun sayesinde elde edildigi soylenen sonuclara ilgi gosterenler vardi). Urune ozel baslik acmak isteseydim, basligi da urun adiyla acardim. "Bakir Nitratli urunler" de demedim; "Bakirli urunler" dedim.

Alıntı:
Ürünün sitesine link var mı? Kullanım oranı olarak ne önermişler merak ettim.
Sn MeyveliTepe yukardaki soruyu sorunca da urunle ilgili ayrinti verdim (hatta siz, benim cevap yazdigim sirada benden once cevap yazip urun adini benden once vermissiniz). Bu genel baslik altina sadece soz konusu urun degil, baska marka urunler de gelebilir.

Urunle ilgili soylenenlere bakinca uc ozellik one cikiyor:

- Icinde Bakir var; fungisit yerine gecer, baska fungisit kullanmaniza gerek yok
- Icinde Nitrat var; ayni zamanda bu urun bir gubre
- Icinde Bakir var; ayni zamanda topragin iz element ihtiyacini da giderir (Turkiye'de yanlis kullanilan tabirle "mikro-gubreleme" yapar)

Alıntı:
Bu gibi ürünler gübre sınıfına eklenmiş. Demek ki mevzuatta bir sorun yok.
Eger mevzuat, Bakir Nitratli bir urunu gubre cozeltisi grubu icinde tanimlama izni veriyorsa (oyle mi hakikaten?), mevzuatta sorun var demektir. Ayrica hep soyledigim birsey var: "Mevzuata uygun ya da yasal olan hersey etik degildir." Bu isler biraz da ureticinin bakis acisina bagli.

Alıntı:
Göztaşını ağaçlar mavi olmadı deyip tekrar atan üreticilerimiz varken bu konuda hiç sıkıntımız olmaz gibime geliyor.
Aslinda tam da bu yuzden sorunumuz var. "Goztasini agaclar mavi olmadi deyip tekrar atan ureticilerimiz" varsa, Bakir Nitrat'i "kesin yetmedi, bir daha basayim" diyerek "gubreleme" yapacak ureticilerimiz de olacaktir mutlaka. Ciftci, topraktaki Bakir eksikligini neye gore belirleyip uygulama yapmaya karar veriyor, onu da anlayamadim. Tadina mi bakiyor topragin bilmiyorum; cunku uygulama rutin bir uygulama gibi duruyor, belli bir formul listesi dahilinde yapildigi anlasiliyor ve eger mevsim ortasinda bir uygulama yapiliyorsa, ya mevsim basinda toprak olcumu yapilip eksiklik belirlenmistir ya da olcum yapilsin yapilmasin zaten fideler dikilmeden uygulama yapilmasi cok onceden planlanmistir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön