View Single Post
Eski 11-07-2015, 13:46   #33
umayana
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Bu yıl ben de ceviz reçeli yapmaya soyundum. Haziran sonu topladığımız cevizleri ben kazıdım,arkadaşım da kendininkileri soyarak denedi. 15 gün suyu değiştirilerek bekledi,kirece yattı,haşlandı.Buraya kadar klasik süreç. Devamında ben 2 tarifte gördüğüm üzere yapıyorum.Yani önceşeker ve su kaynadı. Kıvamlandırılan şerbet kaynarken içine delinmiş cevizler atıldı ve altı kapatıldı. Şimdi tencerede soğuması bekleniyor. İyice soğuyunca cevizler tencereden alınıp süzülecek,şerbet tekrar kaynayınca yine içine atıp,altı kapatılıp soüğutulacak. Bu işlem 7 kez tekrarlanacak . Bu işlem herhalde 2günü bulur. Sonucu henüz bilemiyorum. İyi olacağını umuyorum.

umayana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön