Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi awilas
evet arkadasım her yerin zevki agız tadı baskadır ama bursa siyah inciri endemik bir bitkidir ... tatmak istersen gel buyur istersen adresini ver göndereyim.. baska bölgelerde yetistirme cabaları Tarsus haric sonucsuz kalmıstır.. tarsustada aynı lezeeti bulasağını zanetmiyorum.bu yıl gidip bizzat test edecegim. ayrıca biz dedelerimizden incirin dip sügününden üretilecegini ögrendik ama benim tecrübelerimle uç dallardan alınan çeliklerle üretimiyle olusan agaclarda dip sürgünü yok denecek kadar az oluyor. biz siyah incirin pazarlamasını cok zor yapıyoruz recellik incir piyasası olusunca son iki yıldır biraz fiyat gördü allaha sükür kazanıyoruz.. eski dönemlerde ihracat yapan sirketlerin tekelinde 50 -60 kurusa bol zamanında 10 -15 gün mahsül veriyorduk. endemik bir bitki oldugu için adaptasyonlarının nasıl olacagını uludag yamaclarında denedim gec oldunlasma meyve catlaması ve meyvenin siyah mor rengini tam alamadığını gözlemledim ama uygun ortam olursa ****** yetisebilir...ama lezzet farkı nasıl olur bilmiyorum. bir de fotografını göndereyim.. salıcakla kalın
|
Bilgi olsun diye yazıyorum.
Yaklaşık 7 sene önce Alara'dan aldığım 2 adet Mudanya siyahı incirler Ağva'da tuttular.
Bahçemdeki konumları hemen hemen aynı. Toprak taşlı, killi tip bir toprak. Bugüne kadar hiç sulamadım. Bir tanesi dev gibi oldu here sene inanılmaz lezzette ve bol meyve veriyor, diğeri daha az gelişti ve bu sene üstünde 2/3 adet meyva gördüm.