View Single Post
Eski 09-07-2015, 00:29   #1
hbaykal
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 37
Kovan ısı izolasyonu

herkese merhaba
arıcılık hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim. ben uğraştığım iş ve ürünle ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. belki bir derde deva olabilirim.

arkadaşlar binaların dış yüzeylerine sürülerek uygulanan ısı yalıtım malzemesi üretim ve satışını yapıyorum. bu ürün, içerisindeki içi boş mikro kürecikler vasıtasıyla uygulandığı yüzeyde yaklaşık 2mm. bir kalınlık oluşturuyor ve gelen güneş ışınlarını geri yansıtarak ısınmayı engelliyor.su ile inceltilip rulo veya fırça ile uygulanıyor. sürme esaslı olduğu için aynı zamanda su yalıtımı da sağlıyor.

bu ürün kovanlarda yazın ısınmayı kışında hemde soğuk almasını ve de ahşabın çürümesini engelleyecek bir ürün.

biz bunu binalar için düşünerek geliştirmiştik ama bu konuda da işe yarayacağına eminim.
kovanda uygulama yapma imkanım olmadı ama beton yüzeyde sürülen yer ile sürülmeyen yer arasında , iç mekanda 4 derecelik bir fark oluşturuyor. ahşap malzeme de ısı iletme özelliği olduğundan aynı fark kovan içerisinde de oluşacaktır. reklam olmasın diye ürün ismi vermiyorum. denemek isteyenler için numune ürün gönderebilirim. kovan iç sıcaklığı bal miktarını etkileyen bir konuysa herkesin faydalanacağı bir ürün olabilir diye düşünüyorum. teşekkür ederim

hbaykal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön