View Single Post
Eski 05-07-2015, 16:53   #1
Tosbicik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-12-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
pipetten kuş yuvası yaptım

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Pipetten kuş yuvası yaptım ve birkaç sorum var.

Kastamonudaki köyümü her yıl ziyaret ederim orada 2 katlı taş bi evimiz var. Evin bazı bölgelerinde özellikle pencere kenarlarında delikler keşvettim geçen yıl. Bazılarının içleri samanla doluydu kuş yuvası olduklarını anladım hatta salon penceresinin yanındaki delikten cikcik sesleri geliyordu ve serçe boyunda kuyruğu kırmızı kendisi kahverengi bir kuş oraya sürekli böcek, kelebek, arı falan götürüyordu. Bir ara fenerle yuvanın içine bakmıştım 2 tane yavru görmüştüm. Birkaç hafta sonra kastamonuya tekrar gideceğiz ve bir yuva yapıp kuşlara yardım etmek istedim.

Elimde fazladan pipet ve silikon tabancası vardı. Bende elimdeki malzemelerle bir kuş yuvası yaptım. Daha sonra boyadım. Yan tarafına yemlik yapıp yapıştırmak istiyorum pencerenin yanına asacağımdan yem bittikçe koyarım diye düşündüm. Ama aile üyelerim yuvaya kuşların girmeyeceğini söyledi açıkçası inanmak istemedim çünkü çok uğraşmıştım. Bende sizlere sorayım dedim yuva yaparlar mı diye?

Bahçede fındık, ceviz, erik ağaçlarıda var ama ben yuvayı eve asmak istiyorum çünkü ağaçlar meyve verince ağaçları sallıyoruz. Bahçedeki ağaçlarda yuva göremiyorum ama bir tane ağaçkakan var sürekli ağaca vurup duruyor onun orada yuvasının olduğunu düşünüyorum. Siyah beyaz çizgili bi ağaçkakan.

Not: Fotoğrafları çektikten sonra çatıyı kırmızıya, sağ tarafı beyaza, arka tarafı maviye boyadım

Name:  IMG_2866.jpg
Views: 1218
Size:  32.3 KB
Name:  IMG_2865.jpg
Views: 838
Size:  27.9 KB
Name:  IMG_2868.jpg
Views: 603
Size:  31.2 KB


Düzenleyen Tosbicik : 06-07-2015 saat 12:22
Tosbicik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön