View Single Post
Eski 04-07-2015, 19:35   #30
AyDem66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-07-2015
Şehir: Washington, D.C.
Mesajlar: 1
Yardim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
Geçen sene kuzenimden öğrendiğim patlıcanlı ezmeyi sizlerle paylaşmak istedim.gecen sene denemek için az yapmıştık, bitmesin diye kavanoza dısından ekmek batırıp yediğimiz bir lezzet oldu bizim için bu sene bol bol yaptık bize,amcamlara, dayımlara, abimlere,,,,,,,,,,,yorulduk.........
MALZEMELER
1 kg patlıcan
2 kg yeşil biber
2 kg kırmızı biber
isteğe göre acı biber
8 kg domates
maydonoz
sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sirke
tuz


YAPILIŞI
-Patlıcanlar alaca soyulup 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir,
-Suyunu sıkıp rondoda cok ezmeden parçalanıyor.Rondodan tencereye eklerken de suyunu sıkılıyor.
-Sıvı yağ koyulan tencerede patlıcanlar kavrulsun,,sürekli karıştırılıyor.
-3 çeşit biberde başları ve tohumları alınıp rondoda çekiliyor,sonra biberler ekleniyor.Karıştırarak pişiriliyor.
-Biraz pişince kabukları soyulan rondodan çekilen domatesleri ekleniyor.
-Domatesler suyunu çekince rondodan çekilen maydonoz ve sarımsakda eklenir.
tuzunu koyup bi lezzet testinden geçirildikten sonra sirkeyide ekleyip sıcak sıcak kavonozlara dolduruluyor.Bir bez ile kavanozun ağız kısmını silip kapağını kapatıp ters çevirin bunu sıcakken yapmak gerekiyor.AFİYET OLSUN
Bir kış afiye yenilebilecek bir ezme,kahvaltıda ve yemeğin yanında yenilebiliyor.
Acı istege göre değişebilir.Sevmeyen acı koymasın.

Biz çok miktarda yaptık 30 kg domatesler ile, sizin denemeniz için az ölçüler verdim.Bu tarifte 5 kavanoz fln çıkar.Farklı lezzet arayanlar denerse memnun kalacaklarından eminim.Lezzet göreceli kavramdır biz cok sevdik umarım beğenirsiniz.
Sayin hanndan ben Amerika da yaşıyorum. Sirke olarak elma'mı yoksa üzüm sirkesimi? Yağ'da sızma'mı **** ayçiçek'mi? Teşekkürler

AyDem66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön