View Single Post
Eski 02-07-2015, 23:23   #11
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Siz arı için bir tehdit değilseniz arıdan korkmanıza gerek yoktur. Arılar saldırmazlar sadece tehdit algıladıklarında kendilerini savunurlar.

Geçmiş yıllarda şöyle bir haber okumuştum; arıların saldırdığı adam öldü diye... Haberin devamında, ağaca konan oğulu almak isterken arılar saldırıyor ve ölüyor. Belki de binden fazla arı soktu. Üzerinde hiçbir ekipman, kıyafet yok!

Yukarıdaki olayı inceleyelim, eğer oğul ağaca yeni konmuş ise işi bilen birisi maskesiz, kendini bir tane bile arıya sokturmadan oğulu kovana alabilir. Çünkü bu arıların kursakları balla doludur, Saldırmazlar.

Bence burada arıların adama saldırısı yok, adam arılara saldırıyor ve arılar da kendilerini savunuyor.

Böyle bir girişten sonra konumuza dönelim. Arıların en hırçın olduğu zamanda bile kovanlara olan mesafeniz 70-80 metreden fazla ise arılardan zarar görmezsiniz. Birisi gelmiş kovanları tekmelemiş, arıları kızdırmış ise bu mesafe 150 metreye kadar çıkabilir.

Ben haftada 2 ya da 3 defa arılığa uğruyorum. Kovanların arasında geziyorum. Onların uçuşlarını seyrediyorum. Etrafımdan vızıl vızıl arılar geçiyor. Bir tanesi bana saldırmıyor. Çünkü ben onlar için bir tehdit değilim, hayvan bana değil işine bakıyor.

Arılardan bal alırken arılar bana saldırıyor. Bu doğal bir şey değil mi? Ben onların yiyeceklerini zorla ellerinden alıyorum. Buna tepki vermesinler mi? Sizin evinize bir hırsız girse bir şeylerinizi alsa tepki vermez misiniz?
Gelelim kekik çiçekleri üzerindeki arılara… Bu arılar bal topluyorlar, ellerinde işleri var ve kovanlarından uzaktalar size ne amaçla saldıracaklar bunu anlamış değilim.

Bir dönümlük kekik tarlasında çiçekler üzerinde 10 bin tane arı olsun diyelim. Bir tanesi bile saldırmaz. Çünkü arılar kovanlarını savunmak için başka canlılara saldırırlar.

Bilinç altınızda; arılar sokar, onlar saldırgandır, birkaç da bununla ilgili film izlediyseniz, uçan arıya el kol hareketi yapar elinizle onu bir yere sıkıştırır ona çarparsanız sokabilir. Bunun haricinde nektar toplayan arı etrafıyla ilgilenmez ve saldırmaz. Siz ona, fark etmeden dokunur, sıkıştırırsanız ancak o anda sizi sokar.

Son olarak benim anladığım şu, kekik tarlasında etrefınızda onlarca, yüzlerce arı uçuyor bu da sizi psikolojik olarak rahatsız ediyor.

Arı sokmasına karşı duyarlı olan kimselerin dikkatli olmasında fayda var. Allah korusun bir arı sokması insanı öldürebilir de…

Şöyle bir kıyaslama yapacağım, bir insanın Türkiye’de arı sokmasından ölme ihtimali maganda kurşunundan ölme ihtimalinden daha düşüktür.

Bir insanın Türkiye’de arı sokmasından ölme ihtimali trafik kazasından ölme ihtimalinden herhalde bin kat daha düşüktür.

Yukarıdaki örnekleri de düşününce bırakalım doğa ile arı ile uğraşmayı, bu dünyada insandan daha tehlikeli ve daha zararlı bir canlı var mıdır?

Arılar masum

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön