View Single Post
Eski 02-07-2015, 14:32   #8
Asoo
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
18 senedir çalıştığım iş yerinin bahçesi için "Burada arı var mı?" diye sorsalar, üç sene öncesine kadar "Nadiren görüyoruz." cevabını verirdim.

Üç sene önce hobi arıcılığına başladım ve bahçede farklı türlere mensup binlerce arı olduğunu fark ettim.

Büyüksehirlerde, parklarda, bahçelerde ve yol kenarlarında çok farklı türde bitkiler var. Bu alanlardaki bitkilere yaz kış bakım yapılıyor ve ihtiyaçları kadar sulanıyorlar.

İstanbul kırsalında polen ve nektar sıkıntısı olan dönemlerde, şehrin merkezlerinde böyle bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu yüzden arı nüfusu çok fazla.

Bir belgeselde, Çin'de, elma ağaçlarının üzerinde, bir ellerinde toplanmış çiçek tozlar, bir ellerinde minik fırçalarla çiçeklerin tozlaşmasını sağlayan insancıkları görmüştüm. Bu yüzden arı çokluğu beni korkutmuyor, mutlu ediyor.

Arı sokmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini, arıcı arkadaşını,dostunu ambulansla hastaneye kaldıran biri olarak gayet iyi bilirim.

O arkadaşım için o sokulma öldürücü olabilirdi.

Fakat bu olay yüzünden arılardan kurtulmak fikrinin akılcı olmadığını, içinde yaşadığımız ve parçası olduğumuz sistemin işleyişine ters olduğunu, garip zevklerimiz için oluşturduğumuz tehlikelerin yanında arı sokması sonucu ölüm riskinin çok masum olduğunu, insan türünün haddini bilmesi gerektiğini ve vehmettiği kainatın merkezinde olma durumunu gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön