View Single Post
Eski 01-07-2015, 19:24   #18
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Dün birkaç deney yapmakla geçti.

Önce kasalardaki pH düzeyini 6.5'a indirdim. Domatesler biraz rahatsız oldu. Kasıldırlar, kıvrıldılar, akşama kadar ancak gevşediler. Depo pH6.0 idi. Bugün bir ara kendisi yeniden dolumyapmış. pH 6.6, EC 2.5 olmuş. O konuda da biraz ayar yapmam gerekecek.

Kasadaki nemi ölçmek için DHT22 nem ve sıcaklık ölçeri kasaya yerleştirdim.

Nem hızla % 90'a kadar çıktı. Acaba bu kadar nem çok mu, ıslamadan böyle bıraksam yeter mi diye yarım saat sulamayı bıraktım. Hemen boyunlarını büktüler, yeniden sulamaya geçtim. Şimdilik sulamayı başlatıp durduracak bir alt üst limit belirleyemedim.

Güneş panelini balkona yerleştirdim. Doğrudan bilgisayarı çalıştırmaya veya tek başına bir tek motoru çalıştırmaya yetiyor. Ama motor ve bilgisayar birlikte çalışamıyor. Devrede akü olunca sorun olmuyor. Böylece panel 5 dakika aküyü şarj ediyor, 1 dakika kadar ise motorlar epeyce bir şarjı kullanıyor. Şimdilik normal şehir elektriği kullanmaya devam.

Asıl büyük sorun sıcaklık. Sera olarak kullandığım yer cam balkon ile kapattığım pergolenin altı. İki kanat sürekli açık olduğu halde gündüz sıcaklık 30 derecenin üzerinde. Tabi su sıcaklığı da öyle. Bitkileri en çok yoran sanırım o. Sera tam güneye bakıyor ve rüzgar almıyor. Bir küçük baca var, belki fan konabilir ama çok dar, işe yarar mı bilmiyorum.

Kiremit olan çatıyı bugün beyaza boyadım. Batı cephesinde beyaz perde vardı, bir de dışarıdan % 50 sera örtüsü örttüm. Bakalım yarın birşey farkedecek mi.

Herşeye rağmen köklerde epeyce bir gelişme var. Yeni filizlenme de görülüyor. İki resim ekliyorum bu gelişmeleri gösteriyor. Ortalığı biraz serinletirsem belki gelişme hızlanır.

Eklenen Resimler
  
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön