View Single Post
Eski 30-06-2015, 10:13   #7
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sayın Muda çok geçmiş olsun dert etmeyin yine ekersiniz sağlık olsun ..
İlginiz için teşekkür ederim. Yaz dönemi bizde biraz kısa olduğu için yeniden ekme şansı pek yok. Tabi herkese tohumların hepsini bir anda ekmeyelim ne olur ne olmaz diye bir kısmını saklayalım gerekirse daha sonra ekeriz yazarak arkadaşlarımızı uyaran ben bir kısım tohumları nasıl olsa son yağmurlar olarak düşünerek yağmurlarla beraber ekmek durumunda kaldım. Özellikle tepeköy ve şenberber fasulyeleri nedense iki yıldır yetiştirmeyi başaramadım. Belki birkaç tane kalmış olabilir. Bir kısım tohumlar az bulunmaları nedeni ile oldukça önemli idiler. En çok üzüldüklerim onlar. Çeşitli bamya tohumlarından da ektiklerim bazı tohumlarda olduğu gibi yağan yağmurlar nedeni ile toprak altında kalarak çıkamadılar. Dün bendeki tohumlardan bir miktar daha ektim. Havalar ısınmadığı halen yağışlar devam ettiği için muhtemelen bir kısım tohumlar daha çimlenemeden bozuldular.

Bizlerin para kazanma amacı olmadığı için bir şekilde yerlerini doldurma durumu var. Ancak bu işle ekmeğini kazananların durumu çok da parlak değil. Tanıdığım bir üretici-pazarcı 4 kez fasulye ektiklerini ancak hepsinin çürüdüğünü söyledi. Onların durumu oldukça zor. Dolaylı olarak hepimiz bu olaylardan etkileneceğiz. Tekirdağ'daki arkadaşlar yağmur yağmamasından şikayetçi. Ben ömrün boyunca ilk defa bu kadar yağış gördüm. Gündönümünden sonra hala otlar yeşil. Sararan yerlerde bile yeniden yeşil otlar var artık.

Çeviz ağaçlarında yeniden sürgün vermeye başladığını gördüm. Erkek çiçekler tamamen donduğu için bu yıl her meyvada olduğu gibi hemen hemen hiç bir şey yok. Tabi bir ağaç dışında dişi çiçekler de yok. Bir çetin cevizin erkek çiçekler olmadan dişi çiçeklerden tek tük büyüyenleri var. Beni bu olay çok şaşırttı. Çevrede başka donmayan cevizlerden mi tozlaştı yoksa biraz daha büyüyüp bir kısmının döküldüğü gibi onlar da dökülecekler mi? Zaman içinde göreceğiz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön