Mühendis olmama rağmen yıllar önce denediğim ve başarısız olduğum halde ikinci denememi bu başlığa binaen bu gün yapıyorum. Az önce tarifler ışığında mayayı kattım. 4-6 sat ortalama 5 saat (arada kontrol etmeyi düşünüyorum) bekleteceğim. Bakalım bizim üyeler tarifi doğru vermişler mi ya da beni doğru yönlendirmişler mi?
Sonuç:
17:30 da Sevgili Kızıl Ağaç'ın getirdiği Kanlıca yoğurdu ile mayaladığım sütü ancak gece saat 01:30 da maya ortamından çıkarmak aklıma geldi
. Ancak kapğağı açtım baktım pek bir sorun görünmüyordu. gece diye bende aldım buzdolabına koydum. Ertesi gün yani bu gün tadına bakmak için iş dönüşü buzdolabına gittim. Korka korka kapağı açtım ve tadına baktım. Ne göreyim tıpa tıp kanlıca yoğurdu. Şimdi buzdolbında gidip gelip kaşıklayacağım ve mayasını devamlı çoğaltacağım kanlıca yoğurdum var.