1100 dereceye kadar 30 saatlik yavaş yavaş ısınma ve ardından 3.5 günlük yavaş yavaş soğuma sonunda saksılarım fırından çıktı. Sağlamlık açısından şahane oldular. Renklerden bazıları istediğim gibi değil ama ilk deneme için yine de olumlu.
Pişirmeden önceki Taşıma sırasında 2-3 saksıda çatlama oldu. Fırında 1 saksıda çatlama oldu. Fırına sığmayan birkaç saksı arttı.
Bonsai saksılarında bitkinin hava alması önemli olduğundan mümkün olduğunca farklı renk killerle(veya biraz renklendirerek) tek pişirimde yapmak daha sağlıklı. Tek pişirimde alttaki kilin rengi üste çıkabiliyor veya fırça izi belli olabiliyor o nedenle çok deneyip sonuca göre iyileştirmeler gerekiyor. Mart-Nisan aylarında bir fırın daha doldurmayı planlıyorum.
Fotoğrafladıkça hepsini buraya ilave edeceğim.
|