View Single Post
Eski 25-06-2015, 16:57   #21
T.Büger
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-05-2015
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hknklc Mesajı Göster
Yüksek orantılı nemli yerlerden hoşlanırlar.Kuru hava koşullarında yaprak uç ve kenarlarında kahverengi lekelerin oluştuğu ve yaprakların kıvrıldığı görülür.Yapraklarının renkli olmasından dolayı doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Yazın yarı gölge veya gölge yerlerde bulundurulmalı kışın ise aydınlık yerlere alınmalıdır.
Kurak hava şartlarında yapraklarında kıvrılmalar ve uçlarında kahverengi lekeler görülür. Bitkiler, ilkbahar ve yaz aylarında bolca sulanmalıdır. Kuru havalarda ise yapraklarına su püskürtülmelidir. Kış aylarında ise saksı toprağı hafif nemli tutulmalı,tümüyle kurutulmamalıdır. Çok ıslak topraklardan hoşlanmazlar. Fazla sulamalarda köklerde çürümeler görülür.
Merhaba
Bu çiçekten kışın apartmanın bahçesine terk edilmiş, yaprakları kurumuş bir halde buldum. Diriltirim ümidiyle saksıyı eve aldım.Kuruyan yaprakları temizledim. Bahar gelince balkona çıkardım, gölge bir yere koydum.Şimdi dipten yeni yapraklar çıkıyor fakat resimlerde gördüklerim kadar iri yapraklar değil ve uçlarında kurumalar oluyor.Kireçsiz su kullanmam gerektiğini buradan öğrenmiş oldum. İçeri mi almalıyım?

T.Büger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön