View Single Post
Eski 24-06-2015, 09:17   #487
extant958
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Dün akşam sıcak kompost'u oluşturup forumada koydum

Kompost hazırlama (sıcak kompost)
Enzim (Enzyme)

Bugün soğuk kompost için kaplarımı ayarladım yarında onları dolduracağım ondan sonrada nasip olursa emzim yapıp onuda forumda ilgili bölümde paylaşacağım.

Bugün kompost kovası tasarladım zaten kovaya en alttan takılan musluk standart herkesin yaptığı gibi.İki çeşit kova yaptım, bir tanesinde 2 adet aynı ebat kovaya sahibiz diğerinde iki ayrı boy kovaya yani iki ayrı tasarım.

Birinci tasarımda gördüğünüz gibi peynir kovası bir tanesine musluk taktık diğerini yarısından daha aşşağıdan kestik 5 lik matkap uçlarıyla karşılıklı iki delik açtık kovanın sapını oraya taktık.İlerliyen zamanlarda içdeki kovayı çıkarmak istersek iki kova birbirine yapışıp salmayacağı için o sap ileride işimize yarıyacak.Tabi kestiğimiz kovanın altınıda 2 lik uçla deldik birçok kere aşşağıya doğru bastırdık neredeyse musluğa kadar dayandı zaten kovamız hazır gerisi yarın.

İkinci tasarımdaysa birinci kova aynı şekilde musluk takıyoruz musluğun deliğini 4.5 luk matkapın delen kısmı deilde düz kısmı ile yani matkabın ağzına geçen kısımı ısıtarak deldik.
İkinci kovanın sadece dibini kesip ana kovamızın dibine orantılı olarak kestik ve deldik kestiğimiz kovanın üst kısmınıda kesip ana kovamızın dibine parçalar halinde koydumki delikli barçayı koyduğumda musluğa dayanmasın,tabi bu ayaklar başka birşey kullanılarakta yapılabilir.

Birde delikli dip kapağına bir tel bağladım dikkat ederseniz o telde ayarlamayı yaparken kapak büyük haldeyken içine düşüp çıkartmak zor olmasın diye boyutunu tam ayarlayana kadar delikli kapağı kontrol amaçlı bağladım sonra çıkardım.Bu işlemde hazır şimdi iki kovamızda yarın dolmayı bekliyor.

Resimler yer kaplamasın diye birleştirdim ama inşallah net görünüyordur.
herşey çok güzel olmuşta içe geçen dipi delikli elek gibi olan kovayı kesmenize gerek yoktu,zaten alttaki musluklu kovanın içine koyduğunuzda doğal olarak yanlardan sıkıştığı için hava geçirmiyor alta,sadece kompost malzemelerini koyduğunuz üstteki kovanın ağzını sıkıca kapatmanız yeterdi diye biliyorum hacim olarak daha fazla kompost malzemesi koyma imkanı doğuyor doğal olarak

extant958 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön