View Single Post
Eski 21-06-2015, 17:09   #51
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Tek kök yetiştirdiğimiz Kars yumurtası kabağından 3 günde toplam 13 adet kabak hasat ettik. Gerçekten de çok küçükler. Garanti olun diye çok sevdiğimiz kabak haşlama salatası olarak tükettik. Biz normalde siyah uzun kabakları haşlayıp bol zeytinyağı, sarmısak, limon, tuz ekleyip yemeğe bayılırız. Fakat bu kars kabağı kendine has tadı ile öne geçti. Bizim damak tadımıza göre mükemmel bir lezzete sahip. Ancak belirtildiği üzre kabak bitki üzerinde sürekli kontrol edilip kartlaşmadan koparılmalı. Küçücük kabak 3.günde çekirdeğini belirgin hale getirmiş.

Bu şekilde tüketimi çok hoşumuza gittiği için başka tüketim yollarına başvurmayacağız. 5 adet meyveyi de tohuma bırakmayı düşünüyorum.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön